• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.R.

21.11.2023

15:35

Ovo niste znali o Milenkovoj pogibiji: Predsednik saveta MZ Novi Slankamen otkriva šta se zaista desilo

Informer

Vesti

Ovo niste znali o Milenkovoj pogibiji: Predsednik saveta MZ Novi Slankamen otkriva šta se zaista desilo

Podeli vest

Milenko L. (68) iz Novog Slankamena preminuo je od povreda koje je zadobio 7. oktobra, kada je nađen u teškom stanju ispred stepenica porodične kuće G. J. (43), koji je uhapšen zajedno sa dva sina zbog sumnje da su tukli nesrećnog starca. Tog dana G. J. je slavio punoletstvo sinu, a nesrećni Milenko je bio gost na toj proslavi.

Uzrok smrti Milenka L. iz Novog Slankamena čini se biće utvrđen na sudu jer, kako je za Informer rekao Boris Drča, predsednik saveta Mesne zajednice Novi Slankamen, malo je verovatno da je ikakve tuče bilo. 

- Milenko je do pre deset godina radio kao keramičar, potom se propio, nešto sa njim nije bilo kako treba, pored toga što je imao visok pritisak i šećer. Imao je sina i dve ćerke. Sin je vodio računa o njemu koliko je mogao, ali je Milenko bio malo svojeglav. Znao je da ide naseljem i da traži ko će ga ugostiti i da mu da da jede i pije - objašnjava Drča. 

Prema njegovim rečima, G. J. je 7. oktobra sinu slavio punoletstvo.

- Nikakva seoska slava nije bila, nego privatno veselje. Istog dana i ispred lovačkog doma je bila neka proslava. Milenko je, po onome što sam čuo, ceo dan bio ispred tog lovačkog doma, gde je jeo i pio, a potom je otišao na proslavu punoletstva kod G. J. koje su proslavljali u Kulturno umetničkom društvu u Novom Slankamenu - objašnjava naš sagovornik, i dodaje: 

- Na toj proslavi bio je konobar koji poznaje Milenkovog sina. On mu je ispričao da su Milenku tamo dali da jede i da pije, svi su ga znali kakav je, ali su mu nakon nekog vremena rekli da ide jer treba da im stignu gosti. Milenko je otišao, ali se nakon nekog vremena vratio i tada je, verovatno, nastao problem. 

Foto: Informer

 

Prema saznanjima našeg sagovornika, Milenka su tada G. J. i njegovi sinovi verovatno izbacili iz kuće. 

- Ne znam da li ga je neko gurnuo preko stepenica, ili je sam pao, možda ga je čak i neko udario, ali u svakom slučaju Milenko je zatečen kako leži pored stepenica. Činjenica je da je Milenko nekad znao da bude težak i da provocira, ali nikada nije nikoga fizički napao. Sa sruge strane, te večeri niko nije video tuču, niti tačno zna kako se Milenko povredio. U svakom slučaju, Milenkovog sina je neko obavestio da mu otac leži ispred KUD Novi Slankamen G. J., a on je došao po njega, ubacio ga u kola i odvezao ga kući. Pošto je Milenku bilo loše naredna dva dana i nije se pomerao, sin ga je 9.oktobra odvezao u bolnicu - rekao je Boris Drča za Informer. 

 

Foto: Shutterstock

 

Kako je objasnio, Milenko je preminuo u bolnici dvadesetak dana kasnije, a malo pre toga njegovom sinu je rečeno da je njegovom ocu povređen pršljen i da je u teškom stanju. 

- Milenkovo zdravlje je inače bilo loše, ali je na obdukciji utvrđeno da je povreda tog pršljena bila kobna po njega, pa su G. J. i dvojica njegovih sinova, među kojima je i taj kome su slavili punoletstvo, uhapšeni. Ne bih da stajem ni na čiju stranu, ukoliko se utvrdi da je neko odgovoran za Milenkovu smrt neka odgovara, ali me nervira da neko pominje seosku slavu i opštu tuču, kada se to u Novom Slankamenu nije dogodilo - ističe Drča. 

Podsetimo, G. J. i njegovi sinovi D. J. (26) i S. J. (18), uhapšeni su zbog sumnje da su Milenku naneli povrede usled kojih je on nakon 20 dana preminuo. Šta se tačno dogodilo i ko je odgovoran za tragediju biće utvrđeno na sudu. 

Otac i sinovi su zadržani u policijskoj stanici do 48 sati, u kom roku će biti saslušani u  tužilaštvu.  

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05