• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Skoplje1

06.12.2023

22:06

Određen pritvor advokatu Vanjinog ubice! Ne smiruje se tenizija u Skoplju nakon dvostrukog ubistva

Facebook printscreen

Vesti

Određen pritvor advokatu Vanjinog ubice! Ne smiruje se tenizija u Skoplju nakon dvostrukog ubistva

Podeli vest

Naredna 24 sata advokat Vasko Stojkov, koji je Ljupča Palevskog-Palča automobilom izveo iz Makedonije, ostaće u policijskoj stanici, saznaje "Skoplje1".

On je danas pozvan na saslušanje gde je dao izjavu. Sutra će, međutim, biti odlučeno da li će dobiti status osumnjičenog jer je izveo Palča iz zemlje, a posle ubistava Vanje Đorđevske i Pančea Žežovskog.

On je, kao i druga osoba iz Strumice, učestvovao u transportu Palča. Njegov prvi iskaz, kao i drugi dokazi, analizirani su - i sada daje više informacija policijskim istražiteljima.

Za sada se zna da je Stojkov kontaktirao Palča nakon što ga je napustio u Beogradu i vratio se u Skoplje. Na Tužilaštvu je da odluči da li će za Stojkova tražiti meru za obezbeđenje prisustva – što podrazumeva pritvor, kućni pritvor, oduzimanje pasoša ili povremeno pojavljivanje pred sudom.

Foto: facebook

Ubijena devojčica

 

Ove mere se određuju kako bi se sprečilo lice osumnjičeno u predmetu da pobegne ili utiče na svedoke. Strumičanin, koji je posle Stojkova preuzeo Palca i odveo ga u Bugarsku, pa Tursku – završio je iza rešetaka. On se nalazi u efektivnom pritvoru od 48 sati, koji izdržava u zatvoru „Skoplje“ u Šutki. Prethodno je Stojkov objasnio zašto je odlučio da odvede Palča u inostranstvo i opravdao svoje korake, piše "Skopje1".

Prema njegovoj izjavi u medijima, Palčo mu je rekao da ga vodi u komšiluk na zdravstvene preglede. Napustio ga je i vratio se u Skoplje. Kada je saznao da je osumnjičen, prema tvrdnjama advokata, napisao mu je poruku da se vrati u Makedoniju i da izjavu istražnim organima. Za sada je poznata i činjenica da je Stojkov pravni zastupnik Palča u pojedinim slučajevima. Pre nekoliko dana, kada se saznalo da je Palčo vozio u Srbiju, „Skoplje1” je pokušao da ga kontaktira – ali je on odbio pozive.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17