• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

05.02.2024

13:28

Zakazana presuda braći zbog elitne prostitucije! Preti im ovolika kazna

ATAIMAGES

Vesti

Zakazana presuda braći zbog elitne prostitucije! Preti im ovolika kazna

Podeli vest

Viši sud u Beograd za 13. februar je zakazao izricanje presude Mihailu Maksimoviću i njegovom bratu Dušanu Milenkoviću, optuženima za posredovanje u tzv. elitnoj prostituciji.

Postupajući tužilac je ostao pri optužnici i predložio je sudu da Maksimovića za dva krivična dela trgovina ljudima i za krivično delo posredovanje u prostituciji osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam i po godina, kao i da mu izrekne novčanu kaznu od 300.000 dinara.

Za Maksimovića je predloženo da se za dva krivična dela trgovina ljudima osudi na po tri i po godine zatvora, a za krivično delo posredovanje u prostituciji na godinu i po dana, te da mu se izrekne pomenuta jedinstvena kazna.

Foto: ATAIMAGES

 

Za drugookrivljenog Milenkovića, tužilac je predložio da ga za tri krivična dela posredovanje u prostituciji osudi na jedinstvenu kaznu zatvora od dve i po godine, tako što će za svako krivično delo da ga osudi na kaznu zatvora od po devet meseci.

Tužilac je predložio i da sud Milenkoviću izrekne novčanu kaznu od 360.000 dinara.

Sa druge strane odbrana je predložila da se Maksimović oslobodi od optužbe da je počinio dva krivična dela trgovina ljudima i da se osudi za jedno krivično delo posredovanje u prostituciji.

Za Milenkovića odbrana je predložila da sudu ga osudi za jedno produženo krivično delo posredovanje u prostituciji i to na uslovnu osudu, piše Telegraf.

Sud će izreći prvostepenu presudu na koju će odbrana i tužilaštvo imati pravo da uloži žalbu.

Maksimović je ranije priznao da je posredovao između devojaka i klijenata u prostituciji, ali je negirao da je izvršio drugo krivično delo za koje je optužen, a to je "trgovina ljudima", prema tri oštećene devojke.

Maksimoviću je u oktobru 2021. godine ukinut kućni pritvor i danas je došao sa slobode u sudnicu.

Prema optužnici, Maksimović i Milenković se terete da su od novembra 2015. do januara 2019. na različitim lokacijama učestvovali u dogovaranju i organizovanju intimnih odnosa devojaka koje su radile za njih i klijenata.

Maksimović je organizovao profesionalno fotografisanje tih žena radi prezentacije klijentima, ugovarao vreme, mesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka do klijenata i nazad do stanova u kojima su živele, i od njih uzimao 30 procenata od zarade.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija