• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/politika

28.02.2024

09:16

U Španiji "pao" Milinko Brašnjović! Vojnik Velje Nevolje jedan je od egzekutora "škaljaraca" u Atini

Shutterstock/arhiva

Vesti

U Španiji "pao" Milinko Brašnjović! Vojnik Velje Nevolje jedan je od egzekutora "škaljaraca" u Atini

Podeli vest

Milinko Brašnjović, koga je Srđan Lalić, svedok okrivljeni u postupku protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i "koljačkog klana" , imenovao kao direktnog izvršioca ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. godine u Atini, uhapšen je sinoć u Španiji.

Brašnjović za koga se mislilo da je ubijen, jer je isenirana njegova likvidacija, uhapšen je u koordinisanoj međunarodnoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), BIA, SBPOK -a, Europola, i tužilaštava u Grčkoj i Španiji.

Foto: Foto:Miloš Rafailović, Marko Đoković

Srđan Lalić na suđenju Velji Nevolji i Marku Miljkoviću ispričao sve o ubistvu "škaljaraca" u Atini

 

Inače u ovoj međunarodnoj akciji na teritoriji Srbije, Grčke, Španije uhapšeno je ukupno osam osoba.

- U Srbiji je uhapšeno najviše osoba i to u Beogradu, Novom Sadu i Slankamenu. Reč je o akciji koja je trajala duži vremenski period, jer su pojedini pripadnici "kavačkog klana" uhapšeni još pre mesec dana. Kako saznajemo, hapšenja su rezultat istraga ubistava vođa "škaljarskog klana" Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini u januaru 2020. godine, kao i o istragama ubistava Alana Kožara i Damira Hadzića u julu iste godine na Krfu - kaže izvor iz istrage za Politiku. 

Foto: Shutterstock/arhiva

Igor Dedović i Stevan Stamatović izrešetani pred ženama i decom u Atini

Podsetimo, glavni tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić prošle godine bio u službenoj poseti u Francuskoj upravo u vezi sa ovim istragama.

Ime Milinka Brašnjovića dospelo je na stupce crne hronike još 2010. godine kada se MUP oglasio da je razbijena "organizovana kriminalna grupa“ na čijem čelu je bio Aleksandar Stanković, poznatiji po nadimku Sale Mutavi. Jedan član te grupe, koja se bavila trgovinom droge, a bio je osumnjičen i za pokušaj ubistva, je bio i Milinko Brašnjović, koji je zajedno sa još jednim saučesnikom pucao na mladića u naselju Medaković.

Foto: printscreen facebook

Milinko Brašnjović bio u ekipi Saleta Mutavog koji je likvidiran 2016. godine

 

Napad je bio odmazda jer su Brašnjović i saučesnik od mete pomislili da je pripadnik druge kriminalne grupe sa kojom su bile u sukobu. Možda žrtva nije bila prava, ali pucnjava jeste, pa je Milinko jedno vreme bio u bekstvu.

Osim Lalića, Brašnjovićevo ime na suđenju Belivuku i Miljkoviću spominjao je Nikola Spasojević, takođe svedok okrivljeni u postupku protiv grupe Veljka Belivuka. Svedočeći pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, on je rekao da je posle dvostruke likvidacije u Atini dva puta išao u Makedoniju da pucačima klana Milinku Brašnjoviću i Ljubomiru Lainoviću da novac.

- Ispričali su mi da su prvo u restoranu prišli za pogrešan sto, a da je Brašnjović prvi prišao Dedoviću i da mu je “prosuo mozak u supu”, a da je Lainović ubio Stamatovića-  kazao je Spasojević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17