• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/novosti

27.03.2024

15:42

Metalnom šipkom ocu naneo smrtonosne povrede! Filipu Vrziću određena obavezna mera psihijatrijskog lečenja!

MUP Srbije

Vesti

Metalnom šipkom ocu naneo smrtonosne povrede! Filipu Vrziću određena obavezna mera psihijatrijskog lečenja!

Podeli vest

Filipu Vrziću, koji je u septembru prošle godine u Surčinu ubio oca i napao majku, Viši sud u Beogradu izrekao je danas meru obaveznog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi. Određeno je i da se na svakih devet meseci ispituje da li postoji potreba za lečenjem u ustanovi, ili u nekom momentu može biti pušten na kućno lečenje.

Određeno je i da se na svakih devet meseci ispituje da li postoji potreba za lečenjem u ustanovi, ili u nekom momentu može biti pušten na kućno lečenje.

Kako je sud utvrdio on je izvršio ubistvo i nasilje u porodici, a ta dva krivična dela je i priznao.

Filip Vrzić inače boluje od duševne bolesti i veštačenje je utvrdilo da je zločin počinio u neuračunljivom stanju. Mislio je da ga neko prati i pobegao je iz kuće u zgradu preko puta, a roditelji su krenuli za njim. Kada je izašao napolje napao je oca, uzeo motku i njome ga udarao, a onda i majku. Odatle je pobegao u svoju kuću, gde je i uhapšen.

Vrzić se pre dve godine već lečio u zatvorskoj bolnici, jer je bio uhapšen zbog ometanja u radu službenog lica. Pušten je da se leči sa slobode, išao je na kontrole u psihijatrijsku bolnicu u Beogradu i uzimao je terapiju, ali nekoliko dana pre zločina, kako je rekao, nije pio lekove. Tada je dobio napad, kako je majka ispričala iskočio je u gaćama kroz prozor kuhinje, a oni su krenuli za njim.

Oca pretukao metalnom šipkom

Podsetimo Filip Vrznić je 19. septembra prošle godine ispred svoje porodične kuće u Surčinu najpre fizički napao oca, oborio ga na beton i zadao mu više udaraca pesnicama po glavi i telu. Kada mu je majka rekla da prestane da tuče oca, Filip je i nju više puta udario pesnicama u glavu zbog čega je ona pala i zadobila prelom jagodične kosti.

Sestra koja živi u susednoj kući pokušala je da ga smiri, ali je on tada povikao da će i ona videti "svoga Boga", pa je krenuo ka njenoj kući, ali je ona uspela da se zaključa u kupatilu sa svojom maloletnom ćerkom. Pomahanitali Filip se tada vratio u porodičnu kuću uzeo metalnu šipku kojom je oca uradio više puta po glavi i telu, i zadao mu teške telesne povrede usled kojih je on dva dana kasnije preminuo u bolnici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija