• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.11.2023

09:36

Američka ambasada preko DSS ponovo hoće da zavodi red u Srbiji! (VIDEO)

Informer

Vesti

Američka ambasada preko DSS ponovo hoće da zavodi red u Srbiji! (VIDEO)

Podeli vest

Đilasovoj opoziciji u nedostatku programa i realnih političkih ubeđenja pomažu strani akteri, o čemu su govorili gosti Info jutra, zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj i novinar i publicista Aleksandar Gajović.

Zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj naveo je da su Rusija i Kina primarni savezi Srbije, pogotovo ako se uzme u obzir njeno buduće članstvo u BRIKS-u.

- Službenici američke ambasade su bili u prostorijama DSS-a i niko se nije setio da pita šta su Amerikanci razgovarali sa njima , jer sumnjam da su došli tamo samo da ih pitaju za zdravlje. Postavlja se pitanje iskrenosti onih koji sebe smatraju desnicom i nekim patriotama, jer se oni često pozivaju na velike reči poput kosovskog zaveta kako bi sakrili svoj manjak ideala i političkih uverenja. Ako vlast preuzme neka koalicija koju potpomaže SAD imaćemo vlast nalik onoj koju je imao DOS. Rusija nama treba da bude primarni saveznik kao i Kina, pogotovo za buduće članstvo Srbije u BRIKS-u. Rusija je ta koja je sprečila sve te ambasade koje se mešaju u domaću politiku, da Srbe proglase za genocidan narod. Sankcije su jasna namera da vi želite da nanesete građanima te zemlje štetu i to je zlokoban čin - rekao je Šešelj.

Foto: Masha Bandjur

 

 

Novinar i publicista Aleksandar Gajović istakao je da opozicija nije ništa novo iznela pred javnost što bi građane Srbije ubedilo da da glasaju za njihovu opciju 17.decembra.

- Opozicija se ponaša kao da je već dobila izbore, a oni tek kreću. Pored toga još uvek se čeka da iznesu neki program. Svi izbori su dovoljno važni jer određuju kojim putem ćemo ići, ako su izbori već raspisani sasvim je normalno da predizborna kampanja i njena atmosfera prelila iz Skupštine na izbore. SRS je tradicionalana stranka koja je od početka parlamentarnog života Srbije tu prisutna, što se Čedomira Jovanovića, njegovo vreme je prošlo, a stranka mu je nepostojeća. Posle 5. oktobra njegova stranka učinila je štetu koju i danas rešavamo, a on sam je već zreo za političku penziju. Veza između novog DSS-a i ambasade SAD verovatno postoji, sa druge strane sve te opozicione partije jako malo izlaze sa programom i samo ponavljaju ono što već znamo. Ništa novo meni kao građaninu Srbije nisu rekli što bi me motivisalo da za njih glasam 17. decembra. Opoziciji je draže da uvede sankcije Rusiji nego da jede hleb, a niko ne misli o tome što ćemo se ove zime lepo grejati. Zahvaljujući Vučiću se mi nećemo smrzavati ove zime za razliku od pola Evrope - rekao je Gajović.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija