• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.03.2024

13:09

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

Informer

Vesti

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

Podeli vest

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala rekao je da je haos koji opozicija ponovo pravi u Skupštini potpuno očekivan.

Foto: Zoran Sinko

Dejan Vukelić

-Ako se stavimo u njihovu poziciju, možemo da ih razumemo jer su oni u bezizlaznoj poziciji. Izgubili su izbore, a smeši im se još jedan poraz. Od one njihove strazburske akcije nema ništa. Izdržaćemo mi ovo u Skupštini. Oni ovim sami sebi čine na štetu i predstavljaju se glasačima kao nasilnici- rekao je Vukelić.

On je istakao da opozicija šalje ozbiljne pozive na ozbiljno nasilje.

-Apsolutno ne opravdavam, ali razumem njihov očaj. Izgubili su i izgubiće ponovo. Oni to dobro znaju. Njima samo preostaje da prave haos i jure ljude po ulicama. To je jedino što im je preostalo. To su istovremeno lobisti Dragana Đilasa i Aljbina Kurtija. Zvali su Sonju Biserko. Ona je napala Vučića, a njihiovi mediji to prenose. Napadi na Vučića su gluposti. On navodno pomoću crkve planira da destabilizuje region. Srbija je trenutno najjača zemlja zapadnog Balkana! Iz toga je proizašla najjača vojska u regionu i veliki politički uticaj. Takva Srbija ne odgovara nikome u regionu. Oni žele da restartuju Srbiju na vreme od pre 2012. godine. Da bi se to učinilo, moraju da uklone Aleksandra Vučića na ovaj ili onaj način. Vljosa Osmani javno je rekla da Vučić nikada neće priznati nezavisno Kosovo, ali ima ko hoće- rekao je Dejan Vukelić.

Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM rekla je da je ono što smo mogli da vidimo u Skupštini paradoksalno i da je "Srbija protiv nasilja" zapravo generator nasilja.

Foto: Zoran Sinko

Ana Đorđević

-Ovo meni više ima primese one proklete ukrajinske majdanizacije. Jasno se vidi šta ne odgovara Zapadu. Meni je drago da je predsednik rekao sledeće: Menjamo doktrinu! Imaćemo čvršći pristup! Mi nismo budale koje iko više može da prevari! Ja pozdravljam te reči. Dok se Srbija kao država bori, vi imate nekoga ko dehumanizuje rukovodstvo. Moraš poštovati instituciju legitimno izabranog predsedika republike. Većina naroda je izabrala onog kog je izabrala. Ova divljanja su mi ispod časti da komentarišem. Mislm da je trenutno na delu vrlo opasan hibridni rat protiv Srbije. Drago mi je da će Srbija menjati doktrinu - rekla je Ana Đorđević.

Dragan J. Vučićević, glavni urednik Informera javio se uživo u program i istakao da je trenutna situacija u Skupštini prerasla u ozbiljan haos.

Foto: Informer

Dragan J. Vučićević

-Oni se zaleću na Stojana Radenovića. On je najpriznatiji srpski naučnih modernih vremena. Ćuta se zaleće na njega, pa onda Srđan Milivojević... Mašu nekim papirima. Nasrtali su i na Radenovića, ali i na Anu Brnabić. Njih izbori više ne zanimaju. Izbori su im samo izgovor za strašno nasilje. Oni znaju da na izborima debelo gube. Znaju da su svojom politikom izvršili političko samoubistvo. Njih ne zanima ni zakon, ni pravilo. Oni su došli sa planom. Noćas su se dogovorili da pave haosu u Skupštini. Oni za večeras planiraju da pozovu svoje pristalice da se okupe ispred Skupštine Srbije, mada od toga nema ništa. Zašto bi se ljudi okupljali ispred Skupštine? Zato što oni ne znaju šta hoće?- rekao je Dragan J. Vučićević.

Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost rekao je da mi za sve ovo vreme nismo čuli ni jedan program od strane opozicije.

Foto: Zoran Sinko

Đorđe Todorov

-Neće dijalog, neće da razgovaraju. Koja poruka se tu šalje. Neće da dođu kod predsednika na konsultacije, a onda je problem žena koja šeta Beogradom sa rancem- rekao je Đorđe Todorov.

Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a komentarisao je haos koji su đilasovci pravili na ulicama Beograda. 

Foto: Tanja Andric

Vanja Vukić

-Ja mislim da je na delu pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti. Nema šanse da opozicija dođe na vlast voljom naroda. Odlazak od vrata do vrata je politička aktivnost. To radi svaka stranka koja ima kapaciteta za to. Naravno da će ona strana koja nema kapaciteta za to biti protiv. To nisu nikakvi birački spiskovi, već simpatizeri stranke. Jednom je to prošlo, ali to više u Srbiji neće proći. Jednom su oni uspeli da dođu na vlast i to zahvaljujući stranom faktoru. Jednom su uspeli da dođu na vlast revolucijom, to se više neće desiti- rekao je Vukić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija