• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.03.2024

09:26

Kakve to prljave igre igra Poljska? Da li Putin namerava da celu Ukrajinu pripoji Rusiji? (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Kakve to prljave igre igra Poljska? Da li Putin namerava da celu Ukrajinu pripoji Rusiji? (VIDEO)

Podeli vest

U javnost je isplivao snimak snimak na kome čovek, izmedju ostalog, navodi da mu Herson ne deluje kao okupirana teritorija već da ljudi deluju srećno i da nije istina da ih je iko primoravao da glasaju. O tome kako zapadni mediji predstavljaju Rusijiu u "Info jutru" govorili su dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i nekadašnji dopisnik Politike iz Moskve Slobodan Samardžija.

Nekadašnji dopisnik Politike iz Moskve Slobodan Samardžija rekao je da Putina izdvaja činjenica da je on vodio Rusiju koja je, kada je došao na vlast, bila devastirana.

Foto: Zoran Sinko

Slobodan Samardžija

-Rusija je pre Putna bila zemlja koja je bila u šakama oligarha i kriminalaca. Jednu takvu Rusiju Putin je podigao na nivo najmoćnijih država sveta. Ne možemo prema tome da kažemo da je on običan lider. Putin je jedini lider koji je sam sve to uspeo da uradi. Zato vlada veliko poverenje u njega. Redovi za glasanje čak i u zemljama gde su se Rusi udomili bili su ogromni. To znači da oni nisu izgubili poverenje u svoju zemlju. Putin je prema tome, uradio ono što je trebalo da uradi. Makronova trenutna pozicija je takva da nema toliku podršku ni u samoj Francuskoj, a pogotovo nema podršku od drugih evropskih zemalja. Velika Britanija i Nemačka takođe hoće da istupe kao lideri Evrope. Makron ne može da kaže neću da čestitam, jer bi sebi tako zatvorio kontakt sa Moskvom. Mislim da je sa svojim izjavama shvatio da se zaleteo. Uvlačenje Francuske u Ukrajinu značilo bi uvlačenje NATO-a, a to NATO-u ne odgovara- rekao je Samardžija.

Dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju rekao je da Zapad smatra ruski politički sistem kao deo azijske despotije i da oni smatraju da tamo nema slobode medija.

Foto: Zoran Sinko

Branko Nadoveza

-Na taj način su doktrinisalli Ukrajinu. Što se tiče izbora, takva je situacija da se mogla očekivati ubedljiva pobeda putina. Svi su verovali u njegovu pobedu, ali možda nisu verovali u toliku izlaznost. Postoji opasnost u tome što Putin preuzima svu odgovornost. On nikada nije direktno izneo koji su ciljevi Rusije u Ukrajini. Ne znamo da li on Dombas planira kao deo Ukrajine ili deo Rusije.  Što se tiče Ukrajine, nema adekvatne opozicije. Što se tiče Ukrajine, nema drugog rešenja osim prisjedinjenja cele teritorije Ukrajine Rusiji. Rusija ipak ne može da napadne NATO jer je NATO neuporedivo jači od Rusije. Sad će krenuti novi  ratni kontigenti u Ukrajinu. Poljska igra jednu pokvarenu ulogu. Oni predstavljaju stalni strah da bi dobijali novac sa Zapada- rekao je Nadoveza.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17