• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.09.2023

12:40

Imate malu dnevnu sobu? Izbegnite ove greške prilikom uređenja (FOTO)

Shuterstock

Dom i porodica

Imate malu dnevnu sobu? Izbegnite ove greške prilikom uređenja (FOTO)

Podeli vest

Određeni trikovi će mali prostor učiniti vizuelno većim, ali i znatno udobnijim za svakodnevni život.

Dnevna soba je centralno mesto u kući, pa je treba lepo urediti, u skladu sa našim ukusom i potrebama. Postoji više grešaka prilikom uređivanja malog prostora.

Ovo su najčešće greške:

Imate previše stvari u prostoru

Ako je dnevna soba mala, svakako treba odoleti iskušenju da u nju smestite previše stvari. Ne pretrpvajte prostor da biste mogli slobodno da se krećete i da se osećate prijatno.

Zbog toga je važno odabrati nekoliko ključnih komada nameštaja i postaviti ih na način koji omogućava kretanje i koji pružaju dobar vizuelni utisak.

Ne koristite vertikalan prostor

Kada se suočite sa nedostatkom kvadratnih metara, najbolje je iskoristiti zidove, posebno one bez vrata i prozora.

Prema vašim potrebama i okolnostima prostora birajte visoke ormare i visoke police.

Drugi način da iskoristite zidove je taj da ih koristite kao prostor za ukrašavanje slikama.

Neuredni ste

Neuredni prostori uvek izgledaju manji nego što jesu. Stoga, ako dnevna soba nema dodatni prostor, jedna od ključnih stvari na koju treba obratiti pažnju je njena organizacija.

Potražite praktična i efikasna rešenja za skladištenje i čuvanje stvari, i posvetite malo vremena svaki dan sređivanju prostora.

Pogrešno odlažete stvari

Ako se odlučite za ormare, komode ili police, obratite pažnju na dimenzije i dubinu kako ne bi zauzimali previše prostora.

Posebno treba biti oprezan sa otvorenim policama jer se u tren oka pretvaraju u neuredno mesto za odlaganje stvari.

Neadekvatno osvetljenje

Neadekvatno osvetljenje je još jedna vrlo česta greška pri uređenju malih dnevnih soba. Da bi prostor izgledao veći i prostraniji, mora imati dovoljno svetla, bilo prirodnog ili veštačkog.

Pored pravilnog osvetljenja, korišćenjem nekoliko lampi, možete koristiti i druge zanimljive trikove poput postavljanja ogledala koja reflektuju svetlost, farbanja zidova u svetle boje i slično.

Previše jednostavno uređenje

Kada uređujemo male prostore, težimo da se usredsredimo na to da izgledaju veći nego što jesu. To nas često navodi da biramo jednostavne oblike, koristimo samo nekoliko elemenata i odlučujemo se za bele ili svetle boje. Rezultat može biti previše jednostavan, pomalo bezličan i hladan prostor.

Da biste to izbegli, preporučljivo je koristiti određene elemente koji izgledaju šarmantno i čine prostor prijatnijim. Možete se odlučiti za tekstilne elemente koji daju dašak boje ili za poseban nameštaj koji čitavoj sobi daje poseban karakter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Milena (@beeindetails_home)

Izbor glomaznih komada nameštaja

Prilikom izbora nameštaja za malu dnevnu sobu, bolje je odlučiti se za lagane komade koji nisu glomazni.

Odustanite, na primer, od velikih fotelja sa visokim i velikim naslonima. One će stvoriti utisak da je prostor pretrpan.

Jednostavan nameštaj koji zauzima manje prostora je uvek bolji izbor. Dobar izbor su i stakleni stočići, sofe s tankim nogama i sav drugi nameštaj koji vizuelno deluje lakše i manje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija