• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2023

17:00

Ova 4 detalja mogu narušiti izgled dnevne sobe! Obratite pažnju prilikom uređenja (FOTO)

Shuterstock

Dom i porodica

Ova 4 detalja mogu narušiti izgled dnevne sobe! Obratite pažnju prilikom uređenja (FOTO)

Podeli vest

Prilikom uređenja prostorije u kojoj najviše boravite, probajte da izbegnete nekoliko grešaka.

Dnevna soba je prostor opuštanja, razonode i druženja. Pri uređenju doma mnogi se trude da što bolje urede dnevnu sobu i da joj daju vlastiti pečat.

Ipak je to prostor u kom se provodi najviše vremena i važno je urediti ga u skladu sa svojim stilom. Osim udobne garniture i fotelje, praktično je nabaviti mali sto, ali i policu na kojoj se čuvaju važne sitnice, fotografije i knjige.

Postoje određene stvari u uređenju koje ljudi ne primenjuju, a bilo bi dobro izbegavati ih u dnevnoj sobi jer stvaraju nesklad. 

Evo šta treba izbegavati u dnevnom boravku:

Loše okačene zavese

Neki ih izbegavaju, dok su kod drugih zavese neizostavan detalj. Obožavatelji zavesa tvrde da one podižu osećaj topline i intimnosti pa pažljivo biraju boje i tkaninu.

No pri uređenju dnevne sobe treba paziti kako vise. Zavese koje više do dna prozorske daske izgledaju čudno pa se bolje odlučiti za dužu varijantu – zavese do poda. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jana (@liebs_hier)

 

Prazni beli zidovi


Neutralne boje nekada su dobra opcija – recimo ako ti odskaču od boje garniture ili elemenata. Ali, ako odaberete čistu belu, ubrzo bi mogli zažaliti, jer se na belim zidovima vidi svaki mrlja ili otisak.

Beli zidovi zahtevaju češće krečenje, pa je bolje odabrati 'prljave' nijanse ili one s toplim podtonom. One će prostoru dati dašak topline.

 

 

Previše sive boje


Nije dobro ni celu dnevnu sobu pretrpati sivom. Ako je garnitura siva, razmislite o zidovima neke druge boje.

Previše sive moglo bi negativno uticati  na  raspoloženje. Takođe, siva boja odiše oštrinom i korporativnim stilom.

Savet stručnjaka je da se poigrate smeđim i toplim neutralnim tonovima koji deluju opušteno.

 

 

Tepih od zida do zida

Tepisi su posebno bili popularni osamdesetih i devedesetih, no dizajnerski su se trendovi promenili i sada više nije u modi stavljati tepihe koji pokrivaju doslovne sve prostorije u kući.

Radije se odlučite za male tepihe kojima ćete ulepšati interijer i dati mu željenu toplinu. Takođe, preporuka je težiti otvorenom i prozračnom prostoru.

Nemojte pretrpavati dnevni boravak, već investirajte u  praktične komade koje možete razvući ili sastaviti po potrebi i koji neće zauzimati previše prostora.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija