• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

28.11.2023

14:00

Rešiće 8 problema u vašem domaćistvu! Da li ste svesni šta sve možete uraditi sa teglicom soli?

pexels.com

Dom i porodica

Rešiće 8 problema u vašem domaćistvu! Da li ste svesni šta sve možete uraditi sa teglicom soli?

Podeli vest

So je neizostavna namirnica u svakom domaćinstvu, a da li znate za šta vam sve može poslužiti?

Osim što se koristi kao začin, so se može koristiti za razne kućne poslove, budući da predstavlja prirodnu alternativu kupovnim hemijskim sredstvima za čišćenje. Izvrsna je za masnoću, prljavštinu, fleke, a nije štetna za okolinu.

Za čišćenje prozora

Dve kašike soli razmutite u tri litra vode i ovom tečnošću operite prozore. Primetićete da se više sijaju.

Za fleke

So uklanja masnoću u rekordnom roku, samo je posipajte po flekama na odeći. Dodavanjem malo soli prašku za pranje veša možete poboljšati njegov kvalitet, jer dobijate efikasan i prirodan produkt protiv fleka.

Za zubobolju

Otopite kašičicu soli u čaši tople vode i tom tečnošću ispirajte usta. So je delotvorna u otklanjanju upala, pospešuje zarastanje rana i deluje kao sredstvo protiv bolova.

Foto: pexels.com

 

Rešite se znojenja stopala

Dovoljno je otopiti tri kašike soli u 8 litara vode i dodati nekoliko kapi tečnog sapuna. Natapajte stopala u tome oko 10 do 15 minuta pre nanošenja hidratantne kreme.

Za lepotu

So se može dodati u kupku za ublažavanje umora ili vraćanje tonusa i elastičnosti kože. Ukoliko pomešate so s gelom za tuširanje ili tečnim sapunom, dobićete odličan piling za telo koji uklanja mrtvu kožu.

Za čišćenje pribora za jelo

So je delotvorna u uklanjanju crnila sa srebrnih i bakrenih proizvoda. Otopite nekoliko kašika soli u mlakoj vodi i u tu mešavinu uronite predmet koji čistite. Tamne fleke nestaće za nekoliko sati, a vaš će escajg zablistati!

Foto: pexels.com

 

Za čišćenje rerne

Ako često koristite rernu, mogli ste primetiti da ona dosta dugo zadržava miris kuvane hrane. Tog mirisa možete se trajno rešiti ako u rernu stavite tanjir sa šakom soli i malo dodatog cimeta. Rernu uključite na nekoliko minuta.

Za otpušavanje sudopere

Samo pomešajte so s vrućom vodom i povremeno sipajte mešavinu u začepljenu sudoperu i u kupatilske i kuhinjske odvode.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija