ČOKOLADNA FANTAZIJA! Brza, jednostavna i ukusna poslastica koja će vas oduševiti

Shutterstock

15:23 Iće i piće 0

klix.ba | 03. 04. 2019.

ČOKOLADNA FANTAZIJA! Brza, jednostavna i ukusna poslastica koja će vas oduševiti

Čudo od čokolade je kremasta i ukusna poslastica koja će oduševiti i najizbirljivije sladokusce. Za pripremu vam ne treba više od pola sata, a zbog jednostavnosti pripreme ovaj kolač uspešno će napraviti i početnici

Za koru vam je potrebno 4 jaja, 200 grama šećera, 100 grama čokolade za kuvanje, margarin, 4 kašike brašna i prašak za pecivo. 


PRSTE DA POLIŽEŠ! Posne punjene tikvice!


Penasto umutite žumanca i šećer pa dodajte prethodno istopljeni margarin i čokoladu. Nakon toga dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo, a na kraju sneg od belanaca. 

Pecite 20 minuta na 180 stepeni. 

Za fil vam je potrebno 0,5 litre slatke pavlake i 200 gr čokolade za kuvanje. Slatku pavlaku i čokoladu zagrevajte na laganoj vatri dok ne provri. Pečeni biskvit izbockati viljuškom i topao preliti filom (fil je redak, ali ne treba ništa dodatno raditi jer će se stvrdnuti u frižideru). Kolač ohladiti na sobnoj temperaturi pa ga zatim staviti u frižider. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]