• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.12.2023

08:10

Kako se živi na -60 stepeni? Muškarac šokirao snimcima sa Južnog pola (FOTO)

Printtscreen TikTok

Zanimljivosti

Kako se živi na -60 stepeni? Muškarac šokirao snimcima sa Južnog pola (FOTO)

Podeli vest

Džef Kaps je boravio na Južnom polu i podelio svoja neverovatna iskustva na društvenim mrežama.

Kada je Džef Kaps, dok je boravio na Južnom polu, hteo da sipa svoje omiljeno piće iz konzerve i osveži se po ionako hladnom vremenu, bio je potpuno šokiran onim što se dogodilo, pa je to pokazao pratiocima na TikToku.

Nosio je rusku kapu, rukavice i bio toplo obučen.

Na snimku je pokazao kako izgleda pokušaj da svoje bezalkoholno pivo sipa u čašu. Piće se smrzlo tokom točenja, a konzerva je ostala da visi povezana sa smrznutim pićem i čašom.

Uprkos činjenici da je njegov pokušaj, kako je pokazao, bio neuspešan, Džef se sve vreme smejao, a ovaj fenomen mu je bio zabavan. Dok je pričao u kameru, po dahu i smrznutim trepavicama može se zaključiti da se smrzavao.

Džef je objasnio da održava flotu tima na istraživačkoj stanici, a mnogi su se pitali kako njegov mobilni telefon i dalje radi, na šta je on odgovorio da se svakog minuta gasi zbog hladnoće.

 

 

"Kako dišeš? Zar nije baš bolan taj hladan vazduh?", "Šta radiš tamo? Izgleda baš hladno", "Možeš li da zamisliš da imaš tamo osetljive zube", glasili su neki od komentara.

A jedan muškarac je dodao: - To nije ništa. Šetao sam u boksericama na Južnom polu. Slikao sam se, prošetao i vratio se. Bila je sredina juna.

Mnogi su poručili Džefu da je pravo "smrzavanje" gledati njegov snimak i da mogu da zamisle kako se on osećao na toj temperaturi. Drugi su mu rekli kako su potrebni hrabrost i odvažnost stati na tlo tamo i po toj hladnoći i na kraju snimiti video.

 

@mattykjordan I tried to pour a can of coca cola in Antarctica. It was -57°c and it turns out im having frozen coke instead. #antarctica #antarctic #coke #cocacola #cola #cocacolachallenge #slushy #slushie ♬ original sound - Matty Jordan | Antarctica

 

Džef Kaps trenutno živi na najhladnijem mestu na svetu, a svojim pratiocima je otkrio da se oblači slojevito kako ne bi prehladio. Temperature se tamo kreću oko minus 76 stepeni Celzijusa.

- Pošto je Antarktik jedino mesto na svetu gde je toliko hladno, mnogi ljudi se pitaju kako da se obuku za tu hladnoću. Počinjemo sa osnovnim slojem koji je u osnovi sav od vune - rekao je Džef.

Drugi sloj su pantalone obložene flisom i pamučni džemper. Zatim oblači postavljeni i vodootporni kombinezon. Sva tri sloja pomažu u zadržavanju toplote. Četvrti sloj se sastoji od jakne, za koju Džef kaže da je jedan od najtoplijih slojeva odeće koju poseduje.

Zatim oblači kaput, koji je vodootporan i čvrsto pristaje oko tela kako bi zadržao svu toplotu. Džef takođe nosi specijalne čizme i rusku kapu. Nosi debele rukavice da zaštiti ruke, kao i baterijsku lampu da vidi kuda ide u mraku, piše The Sun.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija