• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

05.02.2024

23:20

Uzima se u džombama! Nećete verovati kakvi su toalet papiri u Americi - razlika sa Srbijom je velika, a čučavci ne postoje

Pixabay

Zanimljivosti

Uzima se u džombama! Nećete verovati kakvi su toalet papiri u Americi - razlika sa Srbijom je velika, a čučavci ne postoje

Podeli vest

Kad odete u neku zemlju, najveći utisak na vas ostaviće one stvari koje su vas iznenadile i koje su se činile drugačije od vaših navika.

Pa tako naši turisti kad odu u Japan, iznenade se toaletima u kojim je "kruženje vode u prirodi" odnosno u kojim često voda kojom operete ruke putuje dalje ka WC šolji, pa njom se ispira sadržaj iz školjke. U Australiji je zasigurno najveća neobičnost što u toaletu možete ugledati ogromnog pauka. U Mijanmaru, na primer, sa zida može da vas posmatra gušter gekon. Neke neobičnosti nas čak mogu zateći i u susednim zemljama gde nas umesto toalet-papira može iznenaditi flaša vode, a umesto WC šolje čuveni čučavac.

U Americi, na primer, nema čučavaca, ali je zato njihov toalet-papir tanak i mekan kao pamuk. U ruke se uzima u džombama, pa tako jedna rolna ne može predugo da traje. Naravno, u Srbiji biste za takav papir rekli da nije baš najbolji, jer ste navikli da ga uzimate u listićima, a ne u ogromnim količinama, a u listićima on ne bi bio "dobar" jer nije dvoslojni ni troslojni već jednoslojni. Svakako, nešto na šta nismo navikli.

Foto: Shutterstock

 

A kakav je toalet-papir u Srbiji?

U Srbiji postoje razne vrste toalet-papira, svakako izbor je šarolik. Ipak, treba biti oprezan kao kod izbora bilo kojeg drugog proizvoda koji koristite u svakodnevnoj, ličnoj higijeni. Na primer, treba da birate toalet-papir od čiste celuloze, bez udela reciklaže. Sastav papira je uvek istaknut na pakovanju, a na vama je da čitate i sitna slova. Na površini recikliranih toalet-papira mogu biti razne hemikalije, koje su potencijalno opasne po ljudsko zdravlje, zato taj papir treba izbegavati. Vaš izbor može biti i nebeljeni papir od čiste celuloze, od renomiranog proizvođača, kakvog ima u Srbiji, jer da biste danas izvezli svoj proizvod iz naše u druge zemlje, morate zadovoljiti niz standarda koji garantuju da je vaš toalet-papir bezbedan i visokog kvaliteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija