• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.08.2023

21:00

Lepa figura za mesec dana! Evo kako da smanjite struk, a zadržite poprsje

Shutterstock

Zdravlje

Lepa figura za mesec dana! Evo kako da smanjite struk, a zadržite poprsje

Podeli vest

Kontrolišite apetit tako što ćete na svaka tri sata uzimati manje obroke. Pijte samo vodu i triput nedeljno se posvetite vežbanju...

Žene na dijeti obično žele da smanje obim struka, kukova i butina, a najviše ih muči to što onda počnu da gube i grudi. Stručnjaci su smislili efikasan način da za mesec dana doterate struk, ali i zadržite raskošno poprsje.

* Smanjite unos kalorija da biste postigli smanjenje težine, ali nikako drastično! Cilj je da smanjite masno tkivo, ali da zadržite elastičnost kože. Utvrdite koliki vam je dnevni unos kalorija i smanjite ga za 250. Dnevni unos kalorija utvrdićete ako pet dana zaredom računate koliko ste kalorija uneli, saberete i podelite s pet.

Foto: Shutterstock

Češće jedite voće, povrće, semenke, orašasto voće, nemasno meso...

* Češće jedite voće, povrće, semenke, orašasto voće, nemasno meso, mlečne proizvode s malo masnoće i cele žitarice jer su to namirnice koje sadrže kvalitetne kalorije i hranljive tvari. Jedite na svaka dva-tri sata. Doručkom započnite dan, a dnevni obroci ne treba da budu obilni. To će stabilizovati apetit i zadržati visok nivo energije. Posuda ovsenih pahuljica s bobičastim voćem i nemasnim mlekom, salata od paradajza i nasečenih ćurećih prsa, pečeni losos s brokolijem i integralni pirinač neke su od namirnica koje treba uneti u dnevnu ishranu.

* Umesto sokova pijte vodu. Izbacite sve napitke koji sadrže kalorije jer oni usporavaju "topljenje" sala oko struka.

Od trčanja do lopte

* Pokušajte da vežbate najmanje tri dana u nedelji. Najbolje vežbe za skidanje sala na stomaku jesu trčanje, plivanje, vožnja bicikla, penjanje uz stepenice ili preskakanje konopca. Počnite laganim petominutnim zagrevanjem. Potom menjajte nivo intenziteta vežbi, a vežbanje neka traje oko 45 minuta. Završite s vežbama opuštanja.

Foto: Shutterstock

Za grudi koristite tegove

* Radite vežbe za jačanje grudnih mišića da biste podigli grudi. Koristite teže tegove kako biste maksimalno angažovali mišiće i vežbajte u različitim pozama. Iskoristite sprave koje ima svaka bolja teretana.

*Zategnite stomak. Usredsredite se i na gornje i na donje trbušne mišiće da biste popravili celokupan utisak. Lezite na pod i podižite kolena prema grudima. Potom uzmite loptu, lezite i podižite gornji deo tela unapred u jednu, pa u drugu stranu. Lopta će vam dati stabilnost da održite ravnotežu. Uradite tri-četiri serije od po 15 do 20 ponavljanja. Trbušnjake radite tri-četiri puta nedeljno, obavezno!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija