• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2023

22:00

Japanski lek za nesanicu! Primenite ovu metodu i zaspaćete kao beba

Shuterstock

Zdravlje

Japanski lek za nesanicu! Primenite ovu metodu i zaspaćete kao beba

Podeli vest

Japanski naučnici otkrili su trik od 15 minuta koji je od pomoći kada patite od nesanice.

Oni koji pate od nesanice znaju da malo stvari može biti gore od osećaja umora, iscrpljenosti i nedostatka energije koji osećaju svako jutro posle neprospavane noći.

Postoji mnogo trikova, recepata, čajeva i bakinih saveta koji pomažu kod nesanice, ali ima mnogo ljudi kojima ništa ne može da reši ovaj problem.

Foto: Shuterstock

 

 

Ako ste već isprobali sve, a ništa nije uspelo, japanski naučnici su otkrili nešto što bi moglo da vam pomogne.

Iako je već dokazano da topla kupka pre spavanja pomaže, sada je izračunato optimalno vreme koje treba provesti u kadi ili pod tušem da bi metoda zaista delovala.

Foto: Shuterstock

 

 

Stručnjaci sa japanskog univerziteta "Kjušu" izmerili su kvalitet sna kod 23 ljudi, muškaraca i žena različitih godina.

Rezultati, objavljeni u časopisu "Journal of Phisiological Anthropology", pokazuju da opuštanje u vrućoj kupki od 15 minuta ili više, nekoliko sati pre spavanja, pomaže da brže zaspite i smanjuje šanse da se probudite tokom noći.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija