• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

05.02.2024

18:10

5 caka kako da zdrava ishrana ne bude skupa! Na jednu mnogi prevrću očima, a zapravo je ključna

Shutterstock

Zdravlje

5 caka kako da zdrava ishrana ne bude skupa! Na jednu mnogi prevrću očima, a zapravo je ključna

Podeli vest

Jedna od važnijih stavki kada je ishrana u pitanju jeste da u kupovinu namirnica ne idete praznog stomaka.

Kada se radi o ishrani, mnogi kao izgovor za to što ne vode dovoljno računa, koriste cenu namirnica. Međutim, mnogi nutricionisti ističu da je sve zapravo stvar izbora i da zdrava hrana i nije skuplja od druge. 

Kako možete uštedeti i priuštiti sebi zdravu ishranu, otkrila je nutricionistkinja Nataša Aleksić. 

Plan ishrane za celu porodicu

Ukoliko napravite detaljan plan obroka za celu porodicu, jednom u 7 dana, sa spiskom namirnica odete u prodavnicu i držite se plana, možete da značajno uštedite, a pritom nećete biti u iskušenju da zgrešite, jer nemate ideju šta je to što biste zdravo tog dana mogli da jedete.

Kuvajte na veliko

Skuvajte veću količinu povrća i mesa za ručak, pa onda te iste namirnice možete konzumirati i za večeru, samo promenite salatu. Skuvajte dovoljnu količinu hrane za dva dana, biće ukusnija, imaćete više vremena i koštaće manje.

Foto: Shutterstock

zdrava ishrana

Nosite hranu sa sobom

Zdrava hrana ume da bude dosta skupa kada se konzumira po restoranima. Vrlo često ljudi i odustaju od nje, jer je teško naći van kuće šta je to zdravo što možete pojesti, za pristojnu cenu. Zato u svoj nedeljni plan uvrstite i hranu koju ćete poneti od kuće.

Ne idite u prodavnicu praznog stomaka

Iako mnogi kada čuju ovo, prevrću očima, istraživanja su pokazala da, kada smo gladni, najviše kupujemo namirnice koje nam nisu potrebne. Da biste bili efikasni i produktivni, u nabavku idite nakon ručka, sa jasno definisanim ciljevima. 

Meso ne mora da bude svakog dana na meniju

Meso spada u skuplje namirnice i ne mora da se nađe baš svakog dana na vašoj trpezi. Pojačajte mahunarke, povrće koje je bogato proteinima i nećete osetiti da vam tog dana nešto u ishrani fali, a vaš novčanik će vam biti zahvalan.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija