• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

20.12.2022

10:52

HRVATSKA BRUKA! Mediji objavili zapanujuću informaciju, prošle su 3 godine, je li ovo moguće u jednoj članici EU?!

Balkan

HRVATSKA BRUKA! Mediji objavili zapanujuću informaciju, prošle su 3 godine, je li ovo moguće u jednoj članici EU?!

Podeli vest

Gotovo tri godine nakon snažnog zemljotresa u Zagrebu u organizaciji države nije sagrađena ni jednu zamenska porodična kuća, a na području Banije, koju je zemljotres pogodio devet meseci kasnije, izgrađeno je do sada šest

 

Prema pisanju zagrebačkog Jutarnjeg lista, u martu će biti godinu dana otkako je ministar Ivan Paladina preuzeo Ministarstvo prostornog uređenja, građevinarstva i državne imovine, a iako je najavljivao veliko ubrzanje obnove, celi postupak nije daleko odmakao.

Zapravo se, piše list, ne može “pohvaliti” ni jednim jedinim od države sagrađenim zamenskim porodičnom objektom u Zagrebu, a iz Fonda za obnovu tvrde da je to zato što “do danas nisu našli izvođača radova”.

"Budući da na tržištu do danas nije bilo odgovarajućih ponuda za pojedinačno raspisane postupke nabavke, tokom januara i februara očekuje se isporuka celokupne projektne dokumentacije potrebne za nabavu i ugovaranje potrebnih građevinskih radova za veći broj lokacija", kažu iz Fonda. Navode da je u toku proces pripreme za uklanjanje i gradnju 70 porodičnih kuća.

"Do danas je u Ministarstvo dostavljeno ukupno 70 nalaza ovlašćenih inženjera, uklonjeno je ukupno 25 porodičnih kuća, a osam uklanjanja je u toku ili u pripremi. Objedinjavanjem nabavki svih usluga i radova potrebnih za uklanjanja celi proces je značajno ubrzan”, tvrde iz Fonda za obnovu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!
Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se gađanje kamenicama Osnovne Škole "21. novembar" u Gojbulji, u opštini Vučitrn, kojom prilikom je slomljeno staklo na ulaznim vratima i jedna kamera, ne može se shvatiti drugačije, nego kao otvorena pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da su slični napadi koji su gotovo svakodnevni, posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija.

21.05.2024

12:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija