• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

20.05.2021

17:25

AMERI TVRDE DA ZNAJU KAKO DA SLOME RUSIJU! Pentagon ima PLAN za uništenje Kaljingrada!

Vesti

AMERI TVRDE DA ZNAJU KAKO DA SLOME RUSIJU! Pentagon ima PLAN za uništenje Kaljingrada!

Podeli vest

Pentagon ima plan za uništenje najjače naoružanog ruskog vojnog uporišta, piše američki list „Nešenel interest“

Autor članka Dejvid Aks podseća da je Kalinjingrad ruska polu eksklava naoružana PVO sistemima S-300 i S-400, kao i protivbrodskim raketama „Oniks“ i „Iskander“.

Zahvaljujući tom regionu Rusija predstavlja pretnju po NATO u radijusu od nekoliko stotina milja, navodi se u članku.

Zbog toga u Vašingtonu neprestano razmišljaju o tome kako da „slome“ Kalinjingrad, rekao je komandant američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi general Džefri Harigan.

Prema njegovom mišljenju, to će biti „pravovremeni, efikasni napad na više nivoa“.
Pretpostavlja se da to podrazumeva napad sa zemlje, mora iz vazduha, kao i napad u sajber prostoru.

Avioni, brodovi i podmornice će naneti udar krstarećim raketama velikog dometa.

Pešadija će izvesti raketni napad, dok će zadatak hakera biti da onemoguće sistem veze, posle čega će stelt-lovci i bombarderi probiti odbranu i bacati bombe navođene putem dži-pi-es sistema.

Podsetimo, američki mediji nazivaju Kalinjingrad „košmarom za NATO“, a predstavnici SAD i Alijanse više puta su govorili o planovima da „zauzmu“ tu oblast u slučaju rata sa Rusijom. Pored toga, NATO vojnici na vojnim vežbama uvežbavaju napad na Kalinjingrad.

Ruski vojni eksperti su isticali da su bilo kakve izjave o mogućnosti „zauzimanja“ tog regiona Rusije bez posledica za NATO, fantazije.

Prema mišljenju ruskog eksperta Konstantina Sivkova, sukob u Pribaltiku i teoretski gubitak dela ruske teritorije doveli bi do nuklearnog rata.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zdenko

pre 3 godine

Ovaj kao da gleda previse crtanih filmova ili je na necemu. A Rusi ce sve to mirno posmatrati?

Milan63

pre 3 godine

Plaše mečku rešetom. Sve su objasnili kako će da osvoje Kalinjingrad. Kao onomad Staljingrad. I šta se onomad desilo? Desiće se opet. Rusi uglavnom ćute i rade svoj posao. Slušaju kako im krstaši ponovo prete da će ih pobiti. Zanimljivo i suludo. A kad Rusi udare, tu ni kamen na kamenu ne ostaje. Ja mislim da će zapadne sile jednog dana skupo platiti ovo što sada rade. Da Zapad ima ovo hipersonično oružje koje imaju Rusi, ne bi uopšte oklevao da bez ikakvog povoda udari na Rusiju. U tome je razlika između ova dva sveta. Rusi to ne čine.

Vlajko

pre 3 godine

Jadan li si ti ekspert! Evo i ja da iznesem svoje misljenje: U slucaju napada na navedenu oblast, Rusija ce imati granicu kod Gdanjska u roku od 24h sa potpuno pregazenim Litvanijom, Letonijom i Estonijom. To bi bio pocetak nuklearnog rata moj ekspertu! Sjedi jedan, pravac penzija!

Saradžogla

pre 3 godine

Можемо ли да не измишљамо ,,како амер зна да нешто утури Русији''?Амер зна му около ,,спавају'' на дну неколико руских подморница.Знају да их има а ди су?Е,то не знају!Према томе ... дабоме!А амер ,,би да нешто'' Русији а Путин зовне оне подморнице: - Алоооо,доста дремања ... Наставак у следећом броју!

Boris

pre 2 godine

Захваљујучи плану Пентагона за уништење Каљининграда може само да дође до проширења Калињинградске области на много, много већу површину него што је данас. Може лако да се деси да више од половине Пољске буде нова Каљињинградска област.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija