• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

28.06.2021

20:16

LAVROV BRUTALAN KAO NIKAD! ŠTO VAŽI ZA KOSOVO I METOHIJU - NE VAŽI ZA KRIM! Tvrdoglavost sa kojom Zapad uvodi svoja "pravila" zadivljuje!

Vesti

LAVROV BRUTALAN KAO NIKAD! ŠTO VAŽI ZA KOSOVO I METOHIJU - NE VAŽI ZA KRIM! Tvrdoglavost sa kojom Zapad uvodi svoja "pravila" zadivljuje!

Podeli vest

Tvrdoglavost sa kojim Zapad uvodi svoja "pravila" zadivljuje, napisao je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov u svojoj kolumni za ruski portal "Komersant"

- Zadivljuje upornost, mogu reći, i tvrdoglavost sa kojim Zapad uvodi svoja "pravila". Jasno je da postoji unutarpolitički kontekst - treba pokazati biračima da su kako su oni u spoljnoj politici kul-momci prema "autoritarnim protivnicima" uoči još jednog izbornog ciklusa (u SAD su oni svake dve godine, treba to uspeti) - navodi ministar.

Lavrov je istakao da je poredak, zasnovan na "pravilima" - pun dvojnih standarda.

- Kada im to odgovara, pravo naroda na samoopredeljenje se priznaje apsolutnim. Među njima su Foklandska ostrva koja se nalaze na 12 kilometara od Velike Britanije, zatim udaljeni bivši kolonijalni posedi koji pripadaju i Parizu i Londonu, a koje niko nema nameru da oslobodi uprkos mnogim odlukama UN i Međunarodnom sudu, kao i "nezavisno" Kosovo, kršenjem rezolucija SB UN - objasnio je on.

Primenom svojih pravila umesto postojećih instrumenata međunarodnog prava zapadne države pokazuju da žele da "rade po nepisanim pravilima" na međunarodnoj areni.

DA SE ZNA! SRBIJA NEĆE U EU, AKO JE UCENE IZBOROM RUSIJA ILI BRISEL! Beograd je primio udar Zapada i dao Moskvi vreme da se sredi, sada joj Rusija vraća brutalnom podrškom!

- Lepota zapadnih pravila je upravo u odsustvu konkretnih stvari: čim neko radi protiv volje Zapada, odmah se govori o kršenju pravila (bez dokaza) i daje se sebi pravo da kažnjavaju prestupnike. Tj, što manje konkretnosti, time se više odvezuju ruke za samovolju u interesima obuzdavanja konkurenata prljavim metodama. U Rusiji je devedesetih to nazivalo: raditi po nepisanim pravilima - navodi se u članku.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Istina

pre 2 godine

U odnosima sa Zapadom nema ni logike ni ljudskosti!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05