• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.03.2022

07:00

NOVI GAF, NAJSTARIJI AMERIČKI PREDSEDNIK U ISTORIJI ŽIVI U SVOM SVETU  Bajden ne zna gde se ratuje?!

Tanjug/AP/pool

Vesti

NOVI GAF, NAJSTARIJI AMERIČKI PREDSEDNIK U ISTORIJI ŽIVI U SVOM SVETU Bajden ne zna gde se ratuje?!

Podeli vest

Tokom tradicionalnog obraćanja u američkom Kongresu, šef Bele kuće Džo Bajden pobrkao Ukrajinu sa Iranom. Putin može opkoliti Kijev, ali nikada neće osvojiti srca i duše iranskog naroda, rekao predsednik SAD

Američki predsednik Džo Bajden (79) ne zna sa kim Rusija trenutno ratuje, niti koga Sjedinjene Države u tom ratu podržavaju! Najstariji šef Bele kuće u istoriji, tokom tradicionalnog obraćanja američkom Kongresu, pobrkao je Ukrajinu sa Iranom (?!), poručivši ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da "može opkoliti Kijev, ali da nikad neće osvojiti srca i duše iranskog naroda".

Svi mu se smeju

Govoreći o aktuelnoj vojnoj operaciji Ruske Federacije u Ukrajini, Bajden je napravio gaf koji je kod američke i svetske javnosti još jednom probudio sumnju u njegove mentalne kapacitete. Mada su ga i ranije, zbog brojnih sličnih ispada, optuživali da je senilan i nesposoban da predvodi najmoćniju državu sveta, 46. predsednik SAD novim lapsusom zapalio je društvene mreže, a kod američke opozicije izazvao bes i pokrenuo lavinu zahteva da pod hitno bude sklonjen sa funkcije.

- Putin može opkoliti Kijev tenkovima, ali nikada neće osvojiti srca i duše hrabrog iranskog naroda - rekao je Bajden, pobrkavši Americi prijateljsku Ukrajinu sa Iranom, zemljom koja je decenijama na ratnoj nozi sa Amerikom i sa kojom SAD, od Iranske revolucije 1979, praktično i nemaju zvanične diplomatske odnose.

Foto: Tanjug/AP

Senilan

Opozicija i dobar deo američke javnosti ubeđeni su da je Bajden senilan i nesposoban da vodi zemlju


Iako ga je američka potpredsednica Kamala Haris, koja je sedala iza Bajdena tokom govora, odmah ispravila i diskretno mu šapnula da je Rusija u ratu sa Ukrajinom a ne sa Iranom, lider Bele kuće je govor nastavio kao da se ništa nije dogodilo, nesvestan da je uopšte napravio grešku.


Opozicioni političari, novinari i analitičari, ali i obični građani momentalno su na društvenim mrežama počeli da ismevaju i kritikuju Bajdena zbog najnovijeg ispada, nazivajući ga dementnim, prestarim i nesposobnim za poziciju na kojoj se nalazi.

Bizarno ponašanje Nensi Pelosi, javnost ubeđena da je bila pijana

Predsednica predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi šokirala je javnost svojim bizarnim ponašanjem tokom govora Džoa Bajdena u utorak uveče, kada je aplaudirala na neobičan način i pravila toliko čudne grimase da su mnogi bili ubeđeni da je pijana ili drogirana.

Dok je lider Amerike pričao o ratnim veteranima, ona je ustala, počela da se uvija, trlja ruke, tapše zatvorenim dlanovima, smeška se i beči u kameru, pa su je na društvenim mrežama odmah optužili da je u Kongres došla u "alkoholisanom stanju".


"Šta je ovo", "Je l' Pelosijeva dobro?!", "Ume li neko da mi objasni šta se upravo dogodilo sa Pelosijevom", "Ništa bizarnije u životu nisam video", samo su neki od komentara koje su korisnici Tvitera objavili nakon što se na internetu pojavio snimak njenog neobičnog ponašanja.


Sebastijan Gorka, savetnik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, napisao je na svom Tviter nalogu da "senilni Bajden misli da u Kijevu žive Iranci", dok se ugledni kolumnista "Vašington posta" Džoš Rogin nadovezao: "Da, Bajden je upravo rekao Iran umesto Ukrajine, pokušajmo da to ignorišemo i ne pravimo veliku stvar od toga." Republikanski kongresmen Met Gec ironično je primetio da je "slušanje Bajdenovih govora kao čitanje vesti sa sajta Babilon bi" (američki satirični fejk-njuz portal, nešto poput našeg "Njuzneta").

Foto: AP/Photo

Nensi Pelosi
 'Putin se prevario'

U nastavku govora šef Bele kuće je zapretio ruskom predsedniku da "nema pojma šta mu se sprema", dodajući da ruski lider "očigledno potcenjuje hrabri ukrajinski narod i njegove saveznike sa Zapada".

Kamala mu suflira

Potpredsednica Kamala Haris šapnula Bajdenu da Rusija ratuje sa Ukrajinom a ne sa Iranom


- Pre šest dana, kada je počeo invaziju na Ukrajinu, Vladimir Putin je pokušao da uzdrma same temelje slobodnog sveta, misleći da može silom da nas natera da se povinujemo njegovim zločinačkim idejama. Ali grdno se prevario. Mislio je da može da uđe u Ukrajinu i da će se ceo svet pomiriti sa tim. Umesto toga, naleteo je na snažan zid koji nije očekivao. On nema pojma šta mu se tek sprema - poručio je Bajden.

Bajdenovi gafovi

* Dobro veče, ja sam Džo Bajden, muž Džoa Bajdena.
* Ako uradimo sve kako treba, postoji samo 30 odsto šansi da nećemo sve uraditi kako treba.
* Dozvolite da vam predstavim narednog predsednika Amerike, Baraka Ameriku.
* Ustani, Čaki, da te svi vidimo (obraćajući se paraplegičaru Čaku Grejamu, koji je u invalidskim kolicima od 2008).
* Njegova majka je živela na Long Ajlendu 10 godina... Čekaj, majka nije umrla?! Je l' ti je tata umro? Pokoj joj duši... Čekaj, ništa mi nije jasno, ko je umro?
* Siromašna deca su jednako pametna i talentovana kao i belačka deca.
* Ja sam gaf mašina.

BONUS VIDEO: 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 2 godine

Šta je tu čudno? Tipično za jednog Amera da ne zna geografiju.

Doca

pre 2 godine

Ne zna on ali znaju ONI koji zaista upravljaju i odlučuju u ime USA.

Cicka

pre 2 godine

Molim sve TV stanice sa nacionalnom frekvencijom da pustaju sto cesce Bjdenov govor od pre nekoliko godina gde se obraca Albancima , taj govor smo juce (02.03.2022.godine ) culi i videli na TV Hepiju u emisiji Posle rucka, valjda toliko mozemo da bi se shvatilo sa kim i kakvima se ima zaista posla . Nista bolje od dokaza uzivo i ovakvih misljenja zapadnih da ih ne nezovem pravim imenom koji sami svojim govorima i delanjem zasluzuju .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija