• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

21.03.2022

06:37

UKRAJINA ODBILA RUSKI ULTIMATUM!

Reuters

Vesti

UKRAJINA ODBILA RUSKI ULTIMATUM!

Podeli vest

Ukrajina je rano jutros odbila poziv Rusije da preda lučki grad Mariupolj, u kojem su stanoivnici pod opsadom sa malo hrane, vode i električne energije, javljaju svetski mediji


Zamenica premijera Ukrajine Irina Vereščuk rekla je da "nema govora o predaji" i da je ruska strana već obaveštena o tome.


"Ne može se razgovarati o bilo kakvoj predaji, polaganju oružja. Umesto što gubite vreme na osam strana pisma, otvorite humanitarne koridore", poručila je Vereščuk, prenosi ukrajinska Pravda.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je sinoć da Ukrajina ima rok do ranih jutarnjih časova da da odgovor o predaji Mariupolja, javlja ruska agencija RIA Novosti.

"Pozivamo jedinice Oružanih snaga Ukrajine, bataljone teritorijalne odbrane, strane plaćenike da prekinu neprijateljstva, polože oružje i, duž humanitarnih koridora dogovorenih sa ukrajinskom stranom, uđu na teritorije koje kontroliše Kijev. Istovremeno, svima koji su položili oružje garantovan je bezbedan izlazak iz Mariupolja i očuvanje života", rekao je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije.

Foto: AP/Tanjug

Ovaj predlog o izlasku ukrajinskih snaga je trebalo da bude realizovan od 10.00 do 12.00 po lokalnom vremenu, a nakon toga je trebalo da se otvore humanitarni koridori kako bi se evakuisali civili.

"Komandanti jedinica Donjecke Narodne Republike i Oružanih snaga Rusije biće spremni za takav scenario i obezbediće vaš bezbedan izlazak, ali samo bez naoružanja i municije, u bilo koju oblast koju navedete", dodao je general.

Pozvani su predstavnici UN, OEBS i Crvenog krsta da prate ovu humanitarnu operaciju na terenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 2 godine

Eto koliko Irinu i bunkeraša Zelenskog interesuju ukrajinski životi. Važno je da se napravi još jedna holivudska predstava za, pre svega, američko javno mnenje i iskamči još oružja. Ali pre ili kasnije Rusija će ostvariti svoje vojne ciljeve jer je u pitanju njena bezbednost tako da ovo ukrajinsko junačenje nema svrhu osim što će samo povećati obim razaranja i broj vojnih i civilnih žrtava na obe strane. Meni se čini da je Zelenski ili izgubio vezu sa realnošću ili je žestoko pritisnut od strane Amerikanaca da nastavi sa ratovanjem i pored ogromnih ljudskih i materijalnih gubitaka. A još i priziva Treći svetski rat. Eto šta biva kada se na rukovodećem mestu u državi nađe, neću da kažem komičar, pa postane tragičar, već potpuno nekompetentna ličnost. Taj će ratovati za američke interese do poslednjeg Ukrajinca ili dok mu Ujka Sem ne kaže da je dosta. Strašno i žalosno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi
Hronika

Kecmanovići danas dva puta u sudu! Roditelji dečaka ubice prvo na suđenju po krivici, a onda i po parničnoj tužbi

Danas se u Višem sudu u Beogradu nastavlja suđenje u krivičnom postupku protiv bračnog para Kecmanović, Vladimira i Miljane, čiji je sin Kosta 3. maja prošle godine ubio devet učenka i radnika obezbeđenja OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, a odmah potom biće održano i pripremno ročište u parničnom postupku koji je pokrenuo dečak koji je ranjen u masakru.

21.05.2024

08:25

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija