• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

11.04.2022

18:01

GDE JE OVDE SRBIJA?! ZAPAD NA KONOPCIMA, MOSKVA NE STAJE?! STO, MMF I SVETSKA BANKA SU AUT, Rusija pravi novi ekonomski poredak!

Ap/Fotoilustracija

Vesti

GDE JE OVDE SRBIJA?! ZAPAD NA KONOPCIMA, MOSKVA NE STAJE?! STO, MMF I SVETSKA BANKA SU AUT, Rusija pravi novi ekonomski poredak!

Podeli vest

Rusija gradi odnose sa mnogim partnerima, ne treba govoriti o nekoj vrsti izolacije zemlje, izjavio je za RIA Novosti zamenik predsednika Saveta Federacije Konstantin Kosačov

- Što se tiče ostalih partnera za izgradnju veza, njihov raspon će biti dovoljno širok, da bi se uopšte moglo govoriti o nekoj vrsti izolacije Rusije. Neću sada tačno da predviđam, ali je već jasno da su novi lanci snabdevanja i njihovo finansiranje, nove valutne šeme, počinju da se nižu partnerstva i, moguće, integracioni formati - rekao je on.

Osim toga, može se pretpostaviti da će doći do „veće regionalizacije odnosa umesto totalne globalizacije, pa će stoga institucije poput STO, MMF ili Svetske banke postepeno gubiti vodeću ulogu u ovim procesima", dodao je on.

Kosačov je takođe primetio da je u trenutnoj situaciji „Zapad postigao upravo jedno - potpuno podrivanje poverenja u sebe kao partnera, kao pouzdano mesto za skladištenje sredstava, kao poštenog igrača u globalnoj ekonomiji i pristalica univerzalnih vrednosti".

SRBIJA SAD NE SME POGREŠITI... U toku je rađanje novih monetarnih sistema, BESNI "FINANSIJSKI RAT" MOSKVE, ZAPADA, PEKINGA...

Podsetimo, brojne zemlje, pre svaga Rudika, Kina, Indija, Brazil godinama upozoravaju da MMF i Svetsku banku sa kojima niko ne zna šta da radi treba ukinuti kao zastarele, a ne da se sada za njih traži nova sumnjiva uloga.

U svetu je nedavno izazvalo neviđen potres odluka Rusije da veže vrednost rublje za zlato. 

- Budući da gas prodaje za rublje, on bi uskoro mogao da se plaća i u zlatu. Očekuje se da se isto to dogodi i sa naftom, nakon čega bi i ostale izvoznice tog energenta mogle da ga prodaju u svojim valutama. Tako bi dolarski sistem bio zamenjen multivalutnim sistemom, predviđaju stručnjaci
 
Svetski ekonomisti u potezu Moskve vide jasnu nameru ruskog predsednika Vladimira Putina da sruši aktuelni svetski ekonomski sistem, koji je Amerika nametnula pre više od 50 godina. 

BORELJ SE OPASNO IZLANUO? LAVROV "SKENIRAO" ŠOK IZJAVU, takav ton i reči sa najvišeg mesta u Briselu menjaju pravila igre... Šta se, zapravo, sprema u Ukrajini?

Oni kažu da je prvi korak u tom smeru već napravio tako što je prošle nedelje vezao vrednost rublje za zlato i praktično napravio zlatnu rublju. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRBIJO, MISLI O OVOME! U TOKU JE VELIKO RAZDVAJANJE - ŠTA ĆE OSTATI OD ZAPADA KAD NASTANE NOVI SVETSKI POREDAK, kako će izgledati Rusija?
Planeta

SRBIJO, MISLI O OVOME! U TOKU JE VELIKO RAZDVAJANJE - ŠTA ĆE OSTATI OD ZAPADA KAD NASTANE NOVI SVETSKI POREDAK, kako će izgledati Rusija?

Zarad borbe protiv Rusije nemačka ministarka odbrane Kristina Lambreht traži da se razmotri potpuna zabrana uvoza ruskog gasa, iako drugog nema. Nakon što je inflacija već postala najviša u poslednjih 40 godina, nemačka trgovinska asocijacija najavljuje i novo dvocifreno povećanje cena već od ponedeljka. U Americi je muškarac proglašen za ženu godine

10.04.2022

17:16

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija