• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.06.2022

12:18

Petkov ostaje kandidat za premijera Bugarske!

Reuters

Vesti

Petkov ostaje kandidat za premijera Bugarske!

Podeli vest

Bugarska vlada podnela je danas ostavku u parlamentu pošto je kabinetu Kirila Petkova prethodno izglasano nepoverenje, javili su bugarski mediji

Predsednik Rumen Radev najavio je konsultacije sa parlamentarnim strankama o mandataru za novu vladu.

Bugarski premijer u ostavci Petkov rekao je za radio BNR da će biti kandidat za premijera stranke "Nastavljamo promene" kad ta stranka dobije mandat.

On je rekao da neće pregovarati sa opozicionim strankama koje su učestvovale u rušenju njegove prve vlade.

Da podsetimo, Vlada Kirila Petkova uspela je da se održi na vlasti svega šest meseci, pre nego što su joj 123 poslanika uskratila poverenje zbog niza složenih okolnosti, uključujući posledice rata u Ukrajini, najave obračuna sa mafijom i rešavanje problema sa susednom Severnom Makedonijom. Petkov optužio Rusiju za mešanje u unutrašnja pitanja Bugarske. Bugari su protiv novih izbora. Protesti se održavaju ispred parlamenta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)
Društvo

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)

Odlazak na letovanje nažalost ponekad može da se pretvori u vrlo loše i neprijatno iskustvo - čak traumatično. Devojka iz Srbije po imenu Ivona ispričala je na TikToku kroz koje sve stresne situacije je prošla sa svojim društvom prilikom povratka iz Grčke, a sve zbog turističke agencije i njenih radnika, koji su jednu njenu drugaricu čak ostavili namerno na granici!

06.05.2024

19:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija