• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

09.04.2023

22:53

UZBUNA U AMERICI! POSRĆE I WELLS FARGO, ČETVRTA NAJVEĆA BANKA U SAD! Silikon Veli bank i Bank of Amerika su čabru, a JP Morgan Chase drma skandal i niko ne zna u kakvom su stanju!

Vesti

UZBUNA U AMERICI! POSRĆE I WELLS FARGO, ČETVRTA NAJVEĆA BANKA U SAD! Silikon Veli bank i Bank of Amerika su čabru, a JP Morgan Chase drma skandal i niko ne zna u kakvom su stanju!

Podeli vest

Činilo se u početku da će veće i velike američke banke, pogotovo one sa po trilion dolara, ostati imune na ekonomski uragan koji je počeo sa Silikon Veli bankom. Međutim, izveštaji najvećih američkih banaka za 2022. su gotovo neverovatni.

Wells Fargo Group, četvrta najveća banka u Sjedinjenim Državama, priznala je da je u 2022. imala 13 puta manji dohodak nego 2021. godine.

Njene akcije vrede 27% manje nego pre godinu dana.
          
Akcije druge po veličini - Bank of America - vrede 35% manje.

          
Tako je na sve strane.
          
Možda upravo zato američki finansijski džin JP Morgan Chase ne žuri da objavi svoje finansijske izveštaje. Ali, moćna banka se uvalila u veliki skandal.
          
Vlasnici banke odlučili su da otpuste Džejmija Dajmona, svog dugogodišnjeg izvršnog direktora, harizmatičnog milijardera opsednutog „velikim resetovanjem", fanatičnog pristalicu Demokratske stranke. Inače, on je predvideo „ekonomski uragan" koji će svet morati da izdrži 2023. godine.
          
Ispostavilo se da je Dajmon šurovao sa ozloglašenim makroom Džefrijem Epstajnom, koji je misteriozno umro u njujorškom zatvoru 2019. godine.
          
Ne, bankar još nije optužen za konkretne slučajeve nasilja, ali ga sumnjiče da je pomogao Epstajnu da zaradi novac prodajući maloletne devojke VIP ličnostima, da je držao taj novac na računima JP Morgan Chase i unosno ga investirao.
          
Dajmon je obećao da će o svemu dati iskaz pod zakletvom o tome.
          
Ovaj šarmantni sedokosi gospodin već decenijama obilazi svet, poziva nas da manje trošimo, manje jedemo i pijemo, čuvamo klimu, da prestanemo da se razmnožavamo i svi hitno pređemo među transgendere. A sada će „svedočiti" o masovnom nasilju nad maloletnicima.
          
Tako prolazi svetska slava.
          
Ne stiče se ipak utisak da ovaj skandal visokog profila ima za cilj da zamagli stvarno stanje JP Morgan Chase.
           
Međutim, jedno je izvesno: kolaps akcija takvog giganta učinio bi očiglednim ono što vlasti još pokušavaju da sakriju: da bankarska kriza već hara Amerikom i Evropom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija