• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.07.2023

23:08

Šokantno otkriće ukrajinskog lista: Prigožin i Zelenski prve komšije kad odmaraju u Toskani?

AP/Reuters

Vesti

Šokantno otkriće ukrajinskog lista: Prigožin i Zelenski prve komšije kad odmaraju u Toskani?

Podeli vest

Fondacija za borbu protiv korupcije objavila je da Prigožin ima vilu u čuvenom italijanskom letovalištu, a sa druge strane list “Slidstvo” tvrdi da na samo pet minuta hoda u istom mestu vilu ima i Zelenski.

Vest je objavljena u video-snimku, a dodatno je zanimljivom čini podatak da se, ako je verovati ukrajinskom istraživačkom listu “Slidstvo”, u komšiluku, na udaljenosti od samo pet minuta hoda, tu nalazi vila - Vladimira Zelenskog!

Forte dei Marmi poznato je luskuzno letovalište u provinciji Luka u regionu Toskana. To je oduvek destinacija koja privlači Ruse. Tu se nalazi i raskošni dragulj “Vila Arina” dvospratnica, od 400 kvadratnih metara, sa 16 hektara bašte, bazenom, vredna oko 3,5 miliona evra. Prema dokumentu kojeg je objavila Fondacija, vila pripada Prigožinovoj porodici, tačnije Sergeju Inkinu čija se ćerka udala za Prigožinovog sina.

Vilu je navodno kupio Sergej Inkina 2017. godine, a ono što je ujedinilo dva biznismena je upravo brak između Pavela, Prigožinovog sina, i Ekaterine Inkine, Sergejeve ćerke. Njen otac je imućni ruski preduzetnik iz Sankt Petersburga, koji se obogatio zahvaljujući ugostiteljstvu, istom poslu koji je omogućio bivšem “Putinovom kuvaru” da se približi Kremlju.

Potom je Prigožin krenuo drugim putevima, ratnim, koji su verovatno profitabilniji s obzirom da FbK njegovu imovimu procenjuje na oko 20 milijardi dolara. Međutim, šef Vagnera je pod sankcijama “zbog mešanja u izbore u SAD 2016, koje su postale strože 2019. i još više nakon invazije na Ukrajinu”. S obzirom da Sergej Inkina nije pod sankcijama, nema ničeg nezakonitog u njegovom posedovanju vile u Versiliji, gde se nalazi u dobrom društvu s obzirom da su čak i ruski oligarsi kao što su Roman Abramovič i Oleg Deripaska kupili vile u toj oblasti.

U Forte dei Marmi, prema onome što je objavio 2019. ukrajinski istraživački list “Slidstvo.Info”, se nalazi vila koja se pripisuje kompaniji povezanoj sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenski i njegovom suprugom, kupljena pre nego što je Zelenski preuzeo vođstvo Ukrajine. Tako su Prigožin i Zelenski postali komšije, sa kućama u dve paralelne ulice. Vila Zelenskog se nalazi u Via Ćivitali, a Prigožinova odnosno Sergeja Inkina u via Frateli Roseli, udaljene svega pet minuta hoda.

Ipak treba napomenuti, u oba slučaja nema zvanične potvrde kome pripadaju te dve vile. Ekaterina Inkina je demantovala da je to Prigožinovo vlasništvo rečima - “mi smo druga porodica”.

Iz tamošnje opštinske administracije stigla je izjava kako su iz štampe saznali za vilu čiji je vlasnik navovdno Prigožin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija