• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.08.2023

09:56

Bomba! Fantastične vesti za Rusiju i saveznike, BRIKS uskoro bogatiji za još jednog člana!

EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / KREMLIN POOL / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

Vesti

Bomba! Fantastične vesti za Rusiju i saveznike, BRIKS uskoro bogatiji za još jednog člana!

Podeli vest

Venecuela je podnela zahtev za ulazak u BRIKS i nada se pozitivnoj odluci o prijemu u ovu organizaciju, saopštio je predsednik Venecuele Nikolas Maduro.

- Venecuela je poslala predlog za ulazak u BRIKS, nadamo se da će ovaj predlog biti pozitivno razmotren. Očekujemo pozitivan odgovor Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike, kako bi pre ili kasnije naša zemlja postala članica te organizacije - rekao je Maduro u autorskom programu kanala Venezolana de Television "Sa Madurom".

Lider Venecuele je istakao da BRIKS igra vodeću ulogu u izgradnji novog sveta i otvara dinamičan put ka multipolarnom svetu.

Očekuje se da će na samitu BRIKS-a, koji će biti održan u Johanesburgu od 22. do 24. avgusta, biti razmotrene zvanične prijave koje su neke zemlje podnele za pristupanje ovom ekonomskom bloku. Južnoafrički predsednik Siril Ramafosa najavio je da će samit BRIKS-a, biti licem u lice.

- Imaćemo samit BRIKS-a licem u lice... Neće biti virtuelno - naveo je predsednik na Tviteru.

Ramafosa je podsetio da BRIKS nije održavao samite licem u lice skoro tri godine.

BRIKS okuplja Brazil, Rusiju, Indiju, Kinu i Južnu Afriku. Brojne druge zemlje nameravaju da se priključe ekonomskom bloku, uključujući Argentinu, Iran, Indoneziju, Tursku, Saudijsku Arabiju i Egipat.

Južna Afrika je ranije ove godine preuzela predsedavanje BRIKS-u od Kine, koje će trajati do kraja 2023.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)
Društvo

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)

Odlazak na letovanje nažalost ponekad može da se pretvori u vrlo loše i neprijatno iskustvo - čak traumatično. Devojka iz Srbije po imenu Ivona ispričala je na TikToku kroz koje sve stresne situacije je prošla sa svojim društvom prilikom povratka iz Grčke, a sve zbog turističke agencije i njenih radnika, koji su jednu njenu drugaricu čak ostavili namerno na granici!

06.05.2024

19:39

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije
Politika

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i Markom Đurićem o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o dešavanjima u i oko Bosne i Hercegovine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

06.05.2024

19:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija