• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

03.08.2023

18:40

(FOTO) Šta reći, bicikli od bambusa na ulicama Havane! Osim što su ekološki, lakši su od metalnih, a i bolji...

Reuters

Vesti

(FOTO) Šta reći, bicikli od bambusa na ulicama Havane! Osim što su ekološki, lakši su od metalnih, a i bolji...

Podeli vest

Turisti u glavnom gradu Kube Havani, pored klasičnih vidova prevoza, počeli su da koriste i ekološke bicikle od bambusa, proizvedene u okviru programa koji finansira ambasada Holandije u toj zemlji.

Bicikli koje proizvodi turistička agencija "Velo Cuba" već se mogu videti u zoološkom vrtu i duž obale.

Osnivač agencije Najvis Dijas objašnjava da na Kubi postoji 28 vrsta bambusa, od kojih se dve ili tri koriste za proizvodnju bicikala, prenosi Rojters.

Naveo je da sa agencija udružila sa volonterima koji pomažu zajednici gluvih kako bi obučili stanovnike da prave i popravljaju bicikle od bambusa.

Dijas kaže da će neki od onih koji pohađaju kurs moći da se zaposle u prodavnici bicikala ili da otvore sopstvena mala preduzeća.

Prevoz i stalno zaposlenje su hronična pitanja na Kubi, gde je ekonomija bila teško pogođena pandemijom korona virusa.

Kuba naglašava da sankcije Sjedinjenih Država iz doba hladnog rata koče njen ekonomski rast, kao i da je embargo doveo do nestašice uvoznih automobila, pa se stanovnici oslanjaju na decenijama stare modele iz Kine, koji su počeli da stižu 1990-ih godina.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija