• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.08.2023

08:48

Sprečen napad dronovima na Krimu! Ukrajinci napali sa 20 bespilotnih letelica, Rusi ih sve oborili

AP/Google Earth

Vesti

Sprečen napad dronovima na Krimu! Ukrajinci napali sa 20 bespilotnih letelica, Rusi ih sve oborili

Podeli vest

Ovo nije jedini napad koje su ukrajinske snage u protekloj noći izvele, jedan dron je napao Kalušku oblast na periferiji Moskve

Ruske snage su sinoć sprečile kijesvski režim da izvede još jedan napad na Krim sa 20 dronova, saopštilo je rusko Ministartsvo odbrane.

Kako se navodi u saopštenju, 14 dronova je uništeno sistemima protivvazdušne odbrane, a šest njih je oboreno sredstvima za elektronsko ratovanje.

U napadu na objekte na teritoriji Krima nema stradalih niti materijalne štete, dodaje Ministarstvo.

To nije jedini napad koje su ukrajinske snage u protekloj noći.

Kod Kaluške oblasti na periferiji Moskve, oboren je jedan dron, javio je guverner regiona na Telegramu. Posledica po ljude i infrastrukturu nema, PVO sistemi su uspešno obali posao, dodao je.

Ovakvi incidenti su postali česta pojava. Preksinoć je oboren dron u Ferzikovskoj oblasti, a trećeg avgusta je uništeno sedam dronova koji su leteli ka Kaluškoj oblasti. Kako je tada saopštilo rusko ministarstvo odbrane, to je bio pokušaj Kijeva da izvede teroristički napad.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, rekla je ranije portparolka ruskog MSP i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno rešavanje, istakla je tada Marija Zaharova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija