• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

16.08.2023

17:24

Drama! Rusi nadomak istorijske pobede! Pucaju ukrajinske linije, general Sirski hitno poslat na front!

Reuters/Printscreen

Vesti

Drama! Rusi nadomak istorijske pobede! Pucaju ukrajinske linije, general Sirski hitno poslat na front!

Podeli vest

Komandant ukrajinskih kopnenih snaga Oleksandr Sirski rekao je da se situacija za Kijev komplikuje u pravcu Kupjanska, s tim u vezi, on je lično morao da koordinira trupe na licu mesta.

Ranije je vojni ekspert, potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko rekao za RIA Novosti da ukrajinske trupe, u pozadini napredovanja ruske vojske, grade utvrđenje za odbranu na periferiji Kupjanska u oblasti Harkov, koristeći taktiku "živog štita".

- Zbog zaoštravanja situacije u pravcu Kupjanska, veći deo dana radio sam u jedinicama koje su vodile odbranu na periferiji grada -  rekao je Sirski, prenosi Vojni medija centar, kojim koordinira Ministarstvo odbrane Ukrajine.

Sirski je takođe izrazio zabrinutost zbog mogućeg „blokiranja i naknadnog zauzimanja Kupjanska“ od strane ruskih snaga.

Ranije je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo da je ruska vojska zauzela selo Novoselovskoe u LNR u pravcu Kupjanska. Saopšteno je da je Kijev, napuštajući naselje, ostavio veliki broj tela svog vojnog osoblja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!
Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se gađanje kamenicama Osnovne Škole "21. novembar" u Gojbulji, u opštini Vučitrn, kojom prilikom je slomljeno staklo na ulaznim vratima i jedna kamera, ne može se shvatiti drugačije, nego kao otvorena pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da su slični napadi koji su gotovo svakodnevni, posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija.

21.05.2024

12:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija