• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

24.08.2023

22:18

Pakleni plan Pentagona! Procurela dokumenta ukazuju na to da će Zelenski uskoro biti zamenjen - bliskim saradnikom!

EPA

Vesti

Pakleni plan Pentagona! Procurela dokumenta ukazuju na to da će Zelenski uskoro biti zamenjen - bliskim saradnikom!

Podeli vest

Sve je jasnije da Zapad želi da zameni Zelenskog. Pored nekoliko predviđanja stručnjaka, da će ukrajinski predsednik biti smenjen sa vlasti, sada se otkriva da neki ranije "procureli" dokumenti Pentagona razotkrivaju plan, da gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko, postane novi šef države.

Dokumenti su "procureli" pre nekoliko meseci kada je Džek Tejšeira, 21-godišnji vojnik koji radi u 102. obaveštajnom krilu Nacionalne garde vazduhoplovstva Masačusetsa, razotkrio nekoliko tajnih dosijea američkog Ministarstva odbrane.

Budući da je bio zaposlen u sektoru informacionih tehnologija, Tejšeira je imao pristup nekoliko poverljivih vladinih podataka, pošto je mnoge od njih otkrio. U aprilu je Tejšeira uhapšen i očekuje se da će biti osuđen na oko 10 godina zatvora.

Ono što se do sada nije znalo jeste da je među dokumentima bilo i pismo u kojem je jedan zvaničnik Pentagona pokazao interesovanje da za predsednika Ukrajine postavi nekoga kompetentnijeg od Zelenskog.

Kličko poželjan za predsednika

Pored toga, u ovaj plan je očigledno uključena i sama zamenica državnog sekretara Viktorija Nuland, koja je izrazila ličnu želju da vidi Vitalija Klička kao predsednika. U određenom delu dokumenta nalazi se otvoreni poziv za "stvaranje uslova" za izbor Vitalija 2024. godine.

Međutim, Kličko nije jedino ime na listi predviđanja za smenu Zelenskog. Postoji nekoliko izveštaja koji ukazuju na različite ljude kao moguće kandidate za ukrajinskog predsednika.

Ranije su se kao mogući kandidati za funkciju Zelenskog, pominjala imena poput komandanta kopnenih snaga Aleksandra Sirskog, šefa ukrajinske obaveštajne službe Kirila Budanova i komandanta Oružanih snaga Valerija Zalužnog.

Foto: Reuters

Nekada je među kandidatima bio i Zalužni

Nedavno su zapadni mediji sugerisali, da ukrajinskog predsednika ne bi zamenio neki drugi šef države, već tim zvaničnika na čelu sa šefom parlamenta, Ruslanom Stefančukom.

Po svemu sudeći, još uvek nema konsenzusa o tome ko bi mogao biti novi predsednik Ukrajine, ali konsenzus o želji Zapada da ukloni Zelenskog je stvaran. Za zapadne vlasti i medije, Zelenski je već problematična i negativna javna ličnost.

"Zelenski brzo iscrpljuje svj politički kapacitet"

Kako se navodi u dokumentima, ukrajinski predsednik "brzo iscrpljuje svoj politički kapacitet". To je zbog njegovog stalnog neopravdanog "prosjačkog" ponašanja prema svojim NATO partnerima, pored ponovljenih vojnih neuspeha i teritorijalnih gubitaka.

Ostaje da se vidi kako će Zelenski biti smenjen. Pošto je diktatorski režim pod vanrednim stanjem, teško je doći do promena izbornim i demokratskim putem. Nedavno, u članku koji je objavio "Politico", sugerisano je da bi Zelenski mogao biti ubijen, a neki zvaničnici imaju čak i "tajni plan" koga treba da se pridržavaju, u slučaju da se to dogodi.

Foto: Reuters

Zelenskom odzvonilo?

Ovaj potez izgleda kao pokušaj da se javno mnjenje pripremi za operaciju lažne zastave. Zelenski bi mogao biti ubijen, a za njegovu smrt bi lažno bila okrivljena Rusija, čime bi se legitimisala nova eskalacija.

S obzirom na to, da se planovi za njegovu zamenu rade najmanje od februara - kako pokazuju "procurela" dokumenta - u medijima se već govori o mogućem atentatu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu!

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija