• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.08.2023

19:01

Da li je ovo još jedna činjenica da je Prigožin sve znao!? Od 29. aprila - "mrtvak koji hoda" (VIDEO)

Shutterstock/printscreen

Vesti

Da li je ovo još jedna činjenica da je Prigožin sve znao!? Od 29. aprila - "mrtvak koji hoda" (VIDEO)

Podeli vest

Na društvenim mrežama reemitovan je video-snimak koji je poginuli vođa Vagnera dao u aprilu i u kom je rekao "avion će se raspasti…"

Jevgenoj Prigožin, podsetimo, poginuo je u sredu kada se avion u kom se nalazio sa još devet osoba, među kojima je bio i sam vrh Vagnera, srušio na region Tver.

Dok se zvanično smatra da je reč o slučajnosti, kritičari Kremlja uopšte ne veruju u to, budući da je bilo svima poznato da su Prigožina zvali "mrtav čovek koji hoda" zbog neuspele pobune i marša u Moskvi.

Zbog toga je na društvenim mrežama ponovo objavljen intervju s Prigožinom, koji se deli munjevitom brzinom.

On na snimku opisuje avion koji pada sa neba, što je, ocenjuje Njuzvik, zlokobni eho njegove konačne smrti.

Dok su neki, poput savetnika ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova Antona Gerašenka, opisali snimak kao da je Prigožin predvideo i sopstvenu smrt, u stvarnom kontekstu snimka on koristi avionsku nesreću kao metaforu da opiše rastuće ratne napore Rusije u Ukrajini.

 

 

Kako prenosi Džeruzalim post, snimak Prigožina nastao je 29. aprila, a dat je ruskom vojnom blogeru Semjonu Pegovu. U njemu je Prigožin osudio odbrambeni establišment Rusije i predvideo katastrofu u Ukrajini.

- Danas smo dostigli tačku ključanja - rekao je Prigožin u intervjuu, pa nastavio:

- Zašto govorim tako iskreno? Zato što nemam pravo, pred tim ljudima koji će živeti u ovoj zemlji. Njih sada lažu. Bolje da me ubijete. Ali neću da lažem, moram da kažem iskreno da je Rusija na ivici katastrofe. I ako se ovi zupčanici danas ne podese, onda će se avion raspasti u vazduhu...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!
Fudbal

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!

Jedna era na stadionu "Enfild" je okončana. Jirgen Klop nakon devet uspešnih sezona napušta klupu Liverpula, a među navijačima je postojala bojazan da bi isto mogao da učini Mohamed Salah. Ipak, Egipćanin se oglasio i potvrdio da će i naredne sezone nositi dres engleskog velikana.

21.05.2024

13:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija