• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: inforemr.rs

12.09.2023

14:15

Počinje konačni obračun! Ukrajinski stampedo na Krim: Tajna služba presrela razgovor - Tri divizije, 150.000 vojnika juriša na poluostrvo

Shutterstock

Vesti

Počinje konačni obračun! Ukrajinski stampedo na Krim: Tajna služba presrela razgovor - Tri divizije, 150.000 vojnika juriša na poluostrvo

Podeli vest

Ukrajinska vojna obaveštajna služba objavila je audio-snimak u kojem se navodi da je u pitanju presretnuti telefonski razgovor ruskog vojnika.

U pozivu on svom prijatelju detaljno opisuje sve što je čuo o navodnim planovima Kijeva da velikom operacijom pokuša da povrati Krim.

Ruski vojnik kaže da je čuo da će Kijev poslati 150.000 vojnika zajedno sa tenkovima ka poluostrvu. Krim je pod ruskom kontrolom od aneksije 2014. godine. Otkako je ruski predsednik Vladimir Putin pokrenuo invaziju na Ukrajinu u februaru prošle godine, poluostrvo je bilo meta čestih napada, a ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je više puta ponavljao da će potpuno osloboditi zemlju.

„Spremaju tri divizije“

"Čuo sam da ovi mamojebači opet nešto spremaju. Tri divizije, 100 hiljada ljudi. Dolaze sa obuke. Svi ovi tenkovi, sve što su pripremili, sada će biti bačeni. Hoće da povrate Krim", naglasio je Rus. vojnik u razgovoru. Zatim je revidirao svoju procenu, rekavši da će Ukrajinci poslati do 150.000 vojnika.

- Pripremaju se tri divizije. Prve dve će izvoditi ofanzivne operacije, a treća će počistiti za njima -  dodao je on, prema prevodu Kiiv Post. Njegov prijatelj je pokušao da ga uteši rekavši da i Moskva ima rezerve, ali izgleda da vojnik nije preterano optimističan.

„Pa, imamo malo rezerve. Čini se da se osoblje obučava u Čebarkulu (baza za obuku specijalnih snaga ruskih oružanih snaga)", rekao je on. Zelenski je u nedavnom intervjuu rekao da se nada da će povratiti Krim političkim pritiskom, a ne direktnim sukobom koji uključuje vojne trupe .


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija