• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.09.2023

10:27

(VIDEO) Reke krvi teku Karabahom, Azerbejdžan zbrisao celu jermensku jedinicu! Mrtvih najmanje 27, više od 200 ranjenih!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Reke krvi teku Karabahom, Azerbejdžan zbrisao celu jermensku jedinicu! Mrtvih najmanje 27, više od 200 ranjenih!

Podeli vest

Azerbejdžanska vojska je neutralisala vojnu jedinicu u Karabahu tokom antiterorističkih mera, saopštio je portparol azerbejdžanskog Ministarstva odbrane Anar Ejvazov.

- U okviru antiterorističkih mera, vojna jedinica koja se nalazi u rejonu naselja Tepekend potpuno je neutralisana - kazao je Ejvazov.

Prema njegovim rečima, azerbejdžanska vojska je u više navrata zabeležila "ilegalne aktivnosti" u ovoj vojnoj jedinici.

 

 

Prema informacijama Kancelarije za zaštitu ljudskih prava ''Arcaha'' iz Nagorno-Karabaha, usled agresije Azerbejdžana, broj žrtava u Nagorno-Karabahu dostigao je 27, uključujući dva civila.

Predstavnik ''Arcaha'' Gegam Stepanjan je na Fejsbuku objavio da broj ranjenih u ovom trenutku premašuje 200 osoba, prenosi Armenpres.

Portparol azerbejdžanskih snaga je takođe saopštio da održava stalni operativni kontakt sa ruskim mirovnim kontingentom u Karabahu, u kontekstu antiterorističke operacije.

Ejvazov je na brifingu demantovao izveštaje brojnih jermenskih medija da je "azerbejdžanska vojska navodno pucala na kolonu jermenskih civila u Karabahu, koje su evakuisale ruske mirovne snage".

- Odgovarajući na ovakve neosnovane izjave, obaveštavam vas da održavamo stalnu koordinaciju i operativni kontakt sa ruskim mirovnim kontingentom, a sa naše strane stvaramo sve neophodne uslove da kontingent ispunjava svoje dužnosti - naglasio je Ejvazov.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su ruske mirovne snage evakuisale su više od 2.000 civila u Nagorno-Karabahu, svima su obezbeđena mesta za privremeni boravak, lekari pružaju pomoć ranjenicima.

"Ruski mirovni kontingent nastavlja da evakuiše civilno stanovništvo Nagorno-Karabaha iz najopasnijih područja i pruža medicinsku pomoć žrtvama. Ukupno je evakuisano više od 2.000 civila, od kojih je 1.049 dece", navodi se u saopštenju.

Kako su dodali u ministarstvu, svim evakuisanim stanovnicima obezbeđena su mesta za privremeni smeštaj i topli obrok, kao i lekarska pomoć.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija