• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.09.2023

10:05

Šok predlog Jermenije, Rusi ostali bez teksta! Vašingtonu uputili neverovatan zahtev, Moskva hitno reagovala!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Šok predlog Jermenije, Rusi ostali bez teksta! Vašingtonu uputili neverovatan zahtev, Moskva hitno reagovala!

Podeli vest

Ambasador Jermenije Edmon Marukjan pozvao je SAD da intervenišu u obnovljenom sukobu u Nagorno-Karabahu, ne bi li, kako kažu odbranili civilno stanovništvo regiona.

- Azerbejdžan je započeo veliku agresiju i vojnu operaciju protiv mirnog naroda Nagorno-Karabaha. Sada je red na SAD da sprovedu mere se zaustavi agresija i vojni napad na zarobljene i izgladnele ljude - napisao je Marukjan na društvenoj mreži Iks.

Diplomata je apelovao na američkog predsednika Džozefa Bajdena, francuskog predsednika Emanuela Makrona i lidere EU da osude Baku.

Moskva je reagovala na Marukjanov komentar pozivajući strane da poštuju sporazum o prekidu vatre iz 2020.

- Ne bi trebalo da bude zaokreta. Trebalo bi uložiti konkretne napore zasnovane na stvarnom i opipljivom pravnom okviru, koji pruža priliku da se postigne mirno rešenje - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Podsetimo. dolazak američkih vojnika u Jermeniju radi vežbi mirovnih snaga iznervirao je rusku vladu, koja je decenijama delovala kao jedini bezbednosni garant za bivšu sovjetsku republiku. Desetodnevna vežba “Orao partner”, koja je počela 11. septembra, uključuje 85 američkih i 175 jermenskih vojnika i ima za cilj da pripremi Jermene za učešće u međunarodnim mirovnim misijama.

Iako malog obima, vežba je poslednja u nizu onog što je rusko Ministarstvo spoljnih poslova ocenilo kao “neprijateljske akcije” svog tradicionalnog saveznika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija