• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.10.2023

15:24

(UZNEMIRUJUĆE) Masakr kod Kupjanska! U napadu ubijeno 48 ljudi, Zelenski se hitno oglasio!

Printskrin video

Vesti

(UZNEMIRUJUĆE) Masakr kod Kupjanska! U napadu ubijeno 48 ljudi, Zelenski se hitno oglasio!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je u četvrtak da je 48 ljudi ubijeno u ruskom napadu na selo Groza u severoistočnom regionu Harkova, blizu grada Kupjanska.

Zelenski je u aplikaciji za razmenu poruka Telegram rekao da je projektil pogodio prodavnicu hrane. On je napad opisao kao "brutalni ruski zločin".

Međutim, Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine zvanično je potvrdilo da se radi o pogotku na seosku kafanu, u kojoj je služen parastos za preminulog meštana, zbog čega se u njoj okupilo mnogo ljudi.

Ovaj udar je bio najmasovniji po broju poginulih u Harkovskoj oblasti od početka rata, rekla je Elena Šapoval, portparolka šefa administracije Harkova.

 

 

Prethodno su prijavljeni brojni napadi bespilotnih letelica tokom noći širom Ukrajine, a navodno je pogođena i jedna bolnica.

U međuvremenu su na društvenim mrežama objavljeni potresni snimci i fotografije na kojima se vide tela žrtava.

 

 

Šef predsedničke kancelarije Andrij Jermak otkrio je detalje napada.

- Rusi su pucali na civilni objekat u selu Groza i Кupjanskom okrugu. Preliminarno je poznato da je poginulo 48. Među njima je i šestogodišnji dečak. Takođe se zna da je šest ranjeno. Među njima je i devojčica. Čišćenje ruševina se nastavlja - navodi Jermak.

Granatiranje je potvrdio i šef Harkovske oblasti Oleg Sinegubov.

- Danas oko 13.15 Rusi su pucali na kafić i prodavnicu u selu Groza gde je bilo mnogo civila. Spasioci nastavljaju da rade. Do sada su tela 48 civila izvučena iz ruševina. Među njima je i šestogodišnji dečak - rekao je Sinegubov.

Prethodno su prijavljeni brojni napadi bespilotnih letelica tokom noći širom Ukrajine, a navodno je pogođena i jedna bolnica.

Rusija je gađala Ukrajinu dronovima u još jednom masovnom napadu u četvrtak rano, u vreme dok predsednik Zelenski boravi u Španiji sa ciljem da prikupi podršku zapadnih saveznika na samitu oko 50 evropskih lidera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija