• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.10.2023

08:59

(FOTO, VIDEO) Najmanje 40 žrtava u jezivim poplavama, ugroženo 22.000 života! Tela izvlače iz vode

printscreen

Vesti

(FOTO, VIDEO) Najmanje 40 žrtava u jezivim poplavama, ugroženo 22.000 života! Tela izvlače iz vode

Podeli vest

Najmanje 40 oljudi poginulo u poplavama izazvanih izlivanjem glečerskog jezera na Himalajima u Indiji. Ugroženi su životi 22.000 ljudi, dok se 100 osoba, među kojima 22 vojnika, vode kao nestali.

Poplava je počela u sredu kada je u planinskoj državi Sikim na severoistoku zemlje voda glečerskog jezera Južni Lonak probila branu hidroelektrane.

 Pogođeni su gradovi i sela duž reke Testa u dolini Laken.

 

 

 

Zvaničnici u Sikimu su u četvrtak saopštili da je broj poginulih 18, dok su u susednoj državi Zapadni Bengal još 22 tela pronađena nizvodno.

Pogledajte snimak!

 

Postavljeni su kampovi za pomoć stanovnicima, dok je indijska vojska saopštila da planira da evakuiše skoro 1.500 nasukanih turista iz regiona pomoću helikoptera. Poplave su odnele jedanaest mostova, koje su takođe pogodile cevovode i oštetile ili uništile više od 270 kuća u četiri okruga, rekli su zvaničnici.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija