• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/daily mail

11.10.2023

09:42

Namazala se krvlju i tri sata pravila mrtva! Izraelka opisala kako je preživela masakr na festivalu! "Bežite i molite se!"

Printskrin Instagram/may harat

Vesti

Namazala se krvlju i tri sata pravila mrtva! Izraelka opisala kako je preživela masakr na festivalu! "Bežite i molite se!"

Podeli vest

Mej Hajat (30), koja je preživela masakr na festivalu "Trajb of Nova" u Reimu, u Izraelu, kada su militanti Hamasa ubili najmanje 260 ljudi, objavila je na Instagramu da je uspela da se spase tako što se namazala krvlju i tri sata se pretvarala da je mrtva.

Ona je radila na festivalu, na oko 5 kilometara od Gaze, a bila je sa svojom devojkom Lajrom. Napisala da je tada muzika stala i da je "noćna mora počela" kada su teroristi upali na festivali i počeli da pucaju u nedužne ljude.

Mej je na Instagramu napisala da je primetila rakete iznad njihovih glava kada su išle ka kamp prikolici kako bi gledale "prelepi izlazak sunca" u subotnje jutro.

Napisala je:

"Muzika je stala i čekali smo da se situacija primiri da bismo otišli kućama. Odjednom, pozvala me je drugarica na telefon i rekla mi da su svi koji su krenuli sa žurke upucani", navela je Mej Hajat.

Ona je, kako je objasnila, potom počela da trči ka policajcima koji su bili najbliži i pitala ih da krene s njima da bi zajedno pomogli napadnutim ljudima.

Foto: Printskrin Instagram/may harat

 

 

"Ali, kada su shvatili da je sve više terorista dolazilo, bili su nemoćni. To je bio jedan veliki haos", napisala je.

U nastavku objave je navela:

"Otišli smo da se sakrijemo u policijsku stanicu i svi smo seli na pod. Neki ljudi su plakali, neki šaputali, neki su imali napade anksioznosti, dok su neki bili potpuno tihi. Zagrlila sam sve koji su plakali i nisu mogli da dođu do daha, dok je Lajron pomogla ranjenima dok je napad trajao. Pucnji su se čuli sve bliže. Policajci su stali na vrata naoružani i gledali su se međusobno sa strahom u očima. Pozvali su nas juriš a, pre nego što su izašli, okrenuli su se ka nama i rekli: 'Bežite i molite se'.

Mej je objasnila da su policajci jedan po jedan padali tokom pucnjave.

"Na trenutak je bila šokantna tišina", napisala je Mej pre nego što je pobegla iz opasne zone.

"Napustili smo sobu trčeći kroz bojno polje i, najednom sam se okrenula i videla Lajron. Ostala je tamo i nije krenula s nama. Dali smo sve od sebe i trčali smo najbrže što smo mogli dok nismo stigli do ambulante i sakrili se iza. Pucnji su dolazili iz svih pravaca. Videla sam u daljini nekoga. Šaputao je: "Dođite ovamo, bezbednije je". Otrčala sam do njega, ali niko nije krenuo sa mnom. Zajedno smo trčali dok jedno vozilo nije naišlo. To je bio jedan od posetilaca festivala, koji nam je ponudio pomoć da pobegnemo", napisala je Mej.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija