• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.11.2023

13:43

Hitno! Srbi, ovo morate da čujete! Rusija poslala strašno upozorenje svim Slovenima, Amerika optužena za monstruozne planove!

Shutterstock/AP

Vesti

Hitno! Srbi, ovo morate da čujete! Rusija poslala strašno upozorenje svim Slovenima, Amerika optužena za monstruozne planove!

Podeli vest

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev danas je upozorio da raste verovatnoća da bi Kijev mogao da upotrebii biološko oružje i tako izvrši diverziju.

Prema njegovim rečima, nije isključeno da bi Ukrajina mogla u potpunosti da izgubi kontrolu nad biološkim objektima na svojoj teritoriji.

U tom kontekstu on podseća da Sjedinjene Američke Države u blizini granice sa Rusijom, a na teritoriji Ukrajine i drugih država nedaleko od nje, sprovode biološka istraživanja na biološkom materijalu, koji, između ostalog, pripada i Slovenima. 

Vašington nastavlja da radi na biološkim programima koji imaju za cilj kreiranje veštačkih patogena, otpornih na vakcine i antibiotike, dodaje on. 

Stoga Patrušev upozorava da, kada je reč o ruskom Centralnom federalnom okrugu, u koji spadaju i oblasti na granici sa Ukrajinom - Belgorodska, Brjanska, Kurska oblast - za njih glavnu biološku opasnost predstavljaju biološki programi SAD. Takođe, on je na današnjem sastanku o bezbednosti u pomenutom okrugu istakao da zemlja mora pojačati odbranu ruskih bioloških objekata, kako bi oni bili zaštićeni od eventualnih terorističkih napada. 

Patrušev upozorava i da istraživanja Vašingtona mogu izazvati nove epidemije i pandemije. 

- Akcije Amerikanaca vezane za biološke laboratorije u neposrednoj blizini ruske granice i širenje spektra bioloških istraživanja nema sumnje da predstavljaju ozbiljnu biološku pretnju i da zahtevaju osmišljavanje efikasnih mere za njihovo eliminisanje - zaključuje on.

Opasnost i od radijacije

Isporuke Ukrajini granata sa osiromašenim uranijumom značajno povećava opasnost od radijacije, ali zapadne političke elite nisu zabrinute za zdravlje čak ni sopstvenog stanovništva, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.

- Naša upozorenja nisu poslušana. Kao rezultat uništavanja skladišta sa granatama sa osiromašenim uranijumom koje su anglosaksonci isporučili – kako bi sprečili njihovu upotrebu protiv Rusije – već nekoliko meseci Evropljani beleže porast radijacije u njihovim zemljama - rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija