• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.11.2023

20:43

Brutalno! Ruski snajperisti prešli u akciju, potiskuju neprijatelja na udaljenosti većoj od 1.000 metara (VIDEO)

Printskrin video

Vesti

Brutalno! Ruski snajperisti prešli u akciju, potiskuju neprijatelja na udaljenosti većoj od 1.000 metara (VIDEO)

Podeli vest

Snajperista i njegov pomoćnik biraju udoban položaj i pripremaju se za napad. Pomoćnik, nakon što uzme u obzir i uporedi sve faktore koji utiču na gađanje, kao što su pravac vetra, udaljenost do mete i drugo – daje oznaku cilja, a snajperista otvara vatru prema instrukciji.

Snajperski parovi ruskih desantnih snaga svakodnevno likvidiraju neprijateljske vojnike koji u manjim grupama pokušavaju da se približe ruskim položajima kod Artjomovska, navodi rusko Ministarstvo odbrane i deli snimak na kome se vidi snajperski par izviđačke jedinice Vazdušno-desantnih snaga u akciji u zoni SVO.

Snajperista i posmatrač biraju udoban položaj i pripremaju se za napad. Posmatrač, nakon što uzme u obzir i uporedi sve faktore koji utiču na gađanje iz snajpera, kao što su pravac vetra, udaljenost do mete i drugo - daje oznaku cilja, a snajperista otvara vatru prema instrukciji.

Na snimku koji deli rusko Ministarstvo odbrane prvim hicom, sa udaljenosti veće od 1.000 metara, snajperista likvidira neprijatelja.

Snajperski par odmah nakon napada brzo menja poziciju i tek onda nastavlja sa akcijom napadom.

Snajperisti iz izviđačkih jedinica ruskih padobranaca od prvog dana učestvuju u Specijalnoj vojnoj operaciji u okviru koje su likvidirali nekoliko desetina ukrajinskih nacionalista, dodaju iz Ministarstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija