• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.12.2023

09:17

Kontraudar sa juga! Kima će ovo razbesneti, Amerikanci su ponovo umešali prste, a tu je još jedna sila!

EPA

Vesti

Kontraudar sa juga! Kima će ovo razbesneti, Amerikanci su ponovo umešali prste, a tu je još jedna sila!

Podeli vest

SAD, Japan i Južna Koreja saopštile su danas da su u potpunosti aktivirali sistem za otkrivanje i procenu lansiranja raketa Severne Koreje u realnom vremenu, kao i da su započeli izvođenje više trilateralnih vojnih vežbi.

Saopštenje je usledilo dan nakon što je Pjongjang probno ispalio raketu dugog dometa kao odgovor, kako je navedeno, na vojne aktivnosti Vašingtona i njegovih saveznika, prenosi Rojters.

Južnokorejski predsednik Jun Suk Jol saopštio je da će Severna Koreja shvatiti da će "provokacije" samo još dodatno naneti patnje toj zemlji.

Jol je ovo izjavio dan nakon što je Pjongjang lansirao svoju najnoviju interkontinentalnu balističku raketu (ICBM).

On je takođe rekao da će njegova vlada uraditi sve da stanovnici Južne Koreje žive bez zabrinutosti zbog nuklearnog oružja Severne Koreje.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija