• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.12.2023

07:58

Hitno! Rusija se oglasila o podeli Ukrajine! Jedan predlog digao Moskvu na noge! "Potrebno je..."

Shutterstock/AP

Vesti

Hitno! Rusija se oglasila o podeli Ukrajine! Jedan predlog digao Moskvu na noge! "Potrebno je..."

Podeli vest

Predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova smatra besmislenim nametanje korejskog modela za rešavanje krize na teritoriji Ukrajine. Prema njenom mišljenju, strane treba da traže druga rešenja.

- Podjednako besmisleni su pokušaji da se veštački nametnu različita rešenja, uključujući i korejsko, ma koliko uspešno izgledalo. Ovde su nam potrebna potpuno drugačija rešenja i najvažnije, ponavljam, politička volja za mir onih koji su izazvali ovaj sukob i nastavljaju da čine sve kako bi se nastavila opasna eskalacija - rekla je predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova u intervjuu za AFP.

Marija Zaharova je rekla da ne vidi ni kod ukrajinskih vlasti niti na Zapadu političku volju da se dođe do mira. Ona je podsetila da je u Ukrajini i dalje na snazi zabrana pregovora sa Rusijom, uvedena 30. septembra 2022.

Rusko-ukrajinski pregovori prekinuti su u maju 2022. godine.

U septembru iste godine, Ruska Federacija je pripojila Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku, Hersonsku i Zaporošku oblast. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je 1. decembra 2023. rekao da je čuo da neki na Zapadu smatraju da treba početi pregovore sa Rusijom.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija