• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.01.2024

15:30

Apsolutni šok i panika! Putin naredio hibridnu ofanzivu! NATO general se oglasio o strahovitom napadu Rusije!

Shutterstock/Reuters/AP

Vesti

Apsolutni šok i panika! Putin naredio hibridnu ofanzivu! NATO general se oglasio o strahovitom napadu Rusije!

Podeli vest

Evropska unija i NATO od početka rata u Ukrajini nisu pronašli način da se efikasno suprotstave Rusiji ili da joj nanesu štetu, ocenio je bivši komandant poljskih kopnenih snaga general Valdemar Skržipčak.

- Dve godine ni NATO ni EU nisu imali ni ideju ni strategiju kako da se suprotstave ruskom hibridnom ratu. Kao što vidite, to je dovoljno za Vladimira Putina, jer je on taj koji je u hibridnoj ofanzivi. On nema nikakve posebne strahove, jer zna da ne možemo učiniti ništa što bi moglo naštetiti Kremlju ili ga barem uplašiti - preneo je generalove reči dnevni list „Rečpospolita“.

Dodao je da Putin vidi da će evropske armije NATO još dugo biti u procesu reorganizacije, reformi, prenaoružavanja, a da sada nisu spremne za konfrontaciju.

Poljski general je pozvao EU i NATO da „pređu u ofanzivu“ protiv Rusije, konsolidujući se oko Ukrajine, i da „oštro žigošu raskolnike“ – Mađarsku i Slovačku

Pritom je napomenuo da je „možda došlo vreme za „poljsku inicijativu“.

- Glasovi podrške Ukrajini jenjavaju kako ruska vojska napreduje na frontu. To je najgori scenario, ali nije sve izgubljeno. Ali, prozor mogućnosti za Evropu se polako zatvara zbog nedostatka inicijativa. To je loša prognoza za nas - kaže on.

Mračne prognoze za Kijev i Zapad plasira i londonski Telegraf.

"Ruski predsednik Vladimir Putin može da stavi tačku na vojni blok zapadnih zemalja u njegovom sadašnjem obliku. Zato Zapad, a posebno evropske članice NATO-a, moraju hitno započeti proces ponovnog naoružavanja i reindustrijalizacije. Ako to ne urade, Putin će dobiti ključeve Evrope i moći će da zaista stavi tačku na zapadnu alijansu", navodi britanski list.

Britanski list posebno navodi da je Ukrajina u teškoj situaciji jer njene trupe ispaljuju upola manje artiljerijskih granata i projektila od ruske vojske.

Kao eho, američki Volstrit džurnal objavio je da su vojni napori Ukrajine su dospeli u ćorsokak.

"Pokazalo se da se Ukrajina ne može meriti sa svojim neprijateljem", naveli su oni.

Preneli su i reči kapetana Harčenka iz ukrajinskih padobranskih snaga koji je posvedočio.

- Moja jedinica je ušle u borbu u avgustu kada su ciljevi naše kontraofanzive već bili znatno suženi. Dobili smo zadatak da zauzmemo jedno brdo kod naselja Verbovoje na zaporoškom frontu. Krenuli smo sa 20 vojnika, ali je više od polovine bila mrtva ili ranjena za samo nekoliko minuta. Tada smo dobili drugi zadatak: da pokupimo svoje poginule i spasimo što više ranjenih - rekao je Harčenko.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija