• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.01.2024

23:20

Rusija je krenula u lov! Svi će biti uništeni, neki već i jesu

Shutterstock, Pngwing

Vesti

Rusija je krenula u lov! Svi će biti uništeni, neki već i jesu

Podeli vest

Vazdušno-kosmičke snage Rusije sistematski izvode raketne udare na moguće baze američkih lovaca F-16, koji su u Ukrajinu već stigli rastavljeni.

O tome je u emisiji „333” govorio bivši vojni pilot koji vodi Telegram kanal Fighterbomber.

Kijev periodično izveštava o dolasku američkih boraca u Ukrajinu, što navodno može da promeni tok ratovanja. Nedavno su se, na primer, pojavile informacije o pojavi borbenih aviona u Ukrajini, iako su još uvek u rasklopljenom stanju.

Prema rečima vojnog pilota i administratora kanala Fighterbomber, ovo je još jedno „čudotvorno oružje“ koje se navodno mnogo puta pojavilo u rukama neprijatelja, ali ga još niko nije video.

Pojava aviona, čak i u rastavljenom obliku, i dalje ostaje na nivou glasina. Ekspert, međutim, ne isključuje da su avioni možda već uništeni.

- Sve što je isporučeno nije bilo moguće sklopiti u delovima - rekao je on u sledećem broju programa „333“, „kao rezultat protivljenja ruskih Oružanih snaga, koje redovno i sistematski udaraju na sva mesta gde se F -16 mogu sakriti.

Foto: EPA/RONALD WITTEK

F-16

Prema njegovim rečima, čim ruski štab dobije informaciju o mogućoj lokaciji lovaca, tamo već leti raketa.

– Nema mnogo mesta. Pogodnih aerodroma nema mnogo, šta god da kaže ukrajinska strana. Znamo koje aerodrome redovno koriste. Istovremeno, cela teritorija Ukrajine je pod vatrom redovno, što je dobra vest. I prirodno, oni će sakriti avione na najpouzdanijim mestima, odnosno tamo gde postoje armirano-betonska skloništa. Oni su sistematski napadnuti.

Bivši pilot je rekao da je ukrajinska strana uspela da se dogovori o pitanjima u vezi sa obukom prve grupe ukrajinskih pilota za upravljanje američkim lovcima.

– Prva faza obuke je predviđena do 2025. godine… Sada se obučavaju dva-tri pilota, ali je generalno planirano da se prekvalifikuje do 48 pilota, hiljadu i po inženjera i tehničara koji će servisirati F- 16. U početku će raditi pod nadzorom stranih stručnjaka iz Velike Britanije, SAD, Rumunije i Poljske. Od toga je oko 200 oficira. Neće svi biti oficiri – biće i vodnika, redova itd.

Prema rečima vojnog pilota, na osnovu navedenog broja ukrajinskih pilota, može se govoriti o približno 24 američka aviona koji su dodeljeni Ukrajini.

Ekspert je podsetio na priču o američkim tenkovima Abrams, koji se, prema nekim izvorima, već nalaze u Ukrajini, ali ih do sada niko nije video na liniji fronta. Moguće je da tenkovi namerno nisu pušteni na bojno polje: hvaljena vojna tehnika jednostavno neće izdržati ni intenzitet ratovanja ni vremenske uslove. Ista sudbina može da sačeka i avion F-16, koji je, čini se, takođe veoma precenjen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija