• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.01.2024

13:00

Kreće obarčun! Moćnici rešili da zgaze Trampa, stiže brutalan udar na nakon ubedljive pobede na izborima!

Reuters.shutter

Vesti

Kreće obarčun! Moćnici rešili da zgaze Trampa, stiže brutalan udar na nakon ubedljive pobede na izborima!

Podeli vest

Bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu moglo bi biti naloženo da plati višemilionsku novčanu kaznu u drugom građanskom sudskom postupku koji se vodi po tužbi za silovanje spisateljice E. Džin Kerol, koje se, navodno, dogodilo pre više decenija.

Izbor porote za drugo suđenje biće održan danas u saveznom sudu na Menhetnu, prenosi Rojters.

Tramp je ranije rekao da želi da prisustvuje i da svedoči na ovom suđenju, za razliku od prvog sudskog procesa, kada to nije hteo.

Porota je prošlog maja naložila Trampu da plati Kerolovoj 5 miliona dolara jer ju je seksualno zlostavljao u kabini za presvlačenje u robnoj kući Bergdorf Gudman na Menhetnu, što je on nazvao klevetom i porekao 2022. godine.

U drugom suđenju porota mora da utvrdi koliko još Tramp mora da plati bivšoj kolumnistkinji magazina Elle zbog klevete 2019. godine, u vreme kada je bio na dužnosti predsednika SAD.

Okružni sudija Luis Kaplan, koji je vodio postupak, zabranio je Trampu da tvrdi da nije klevetao ili seksualno zlostavljao Kerolovu ili da je ona izmislila optužbu protiv njega.

U oba slučaja, Tramp (77) je tvrdio da ne poznaje Kerolovu i da je ona izmislila njihov susret da bi prodala svoje memoare.

Kerolova (80) traži da Tramp plati 10 miliona dolara nadoknade štete plus kaznenu odštetu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija