• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.01.2024

18:25

Šta sad?! Nemačka saopštila užasavajuće vesti! "Ostali smo bez..."

Shutterstock

Vesti

Šta sad?! Nemačka saopštila užasavajuće vesti! "Ostali smo bez..."

Podeli vest

Nemački federalniministar Karsten Šnajder je tokom debate u emisiji "Teško ali fer" televizije ARD iznenadio sagovornike priznanjem da nemačka vlada nema više finansijskih sredstava u budžetu.

- Želeo bih da kratko kažem par iskrenih reči o finansijskoj situaciji. Jednostavno, nemamo više novca - izjavio je Šnajder, prenosi Bild.

Političar vladajuće "semafor koalicije" je dodao da je Vlada Nemačke potrošila 800 milijardi evra za pomoć u vreme epidemije virusa korona, kao i na pakete za subvencionisanje cena gasa i struje.

- Vreme da se sada za to ispostavi račun - naglasio je Šnajder, dodavši da ne može da više najavljuje dalju pomoć.

Zajmovi za "važna ulaganja u budućnost" više nisu moguća zbog odluke Ustavnog suda Nemačke, dodao je nemački državni ministar.

On je priznao i da Vlada Nemačke nije ispravno postupila prema poljoprivrednicima:

- Dvostruko poresko opterećenje na motorna vozila i poljoprivredni dizel je bilo previsoko i sa njima se o tome nije razgovaralo. Bila je to jasna greška!

Poličarka Sara Vagenkneht je u istoj emisiji izjavila da Nemačka sada ima "najgluplju vladu u Evropi" i istakla da želi da u Berlinu vidi vladu koja zaista zastupa interse naroda u njenoj zemlji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija