• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.01.2024

20:35

Borelj: U ovom trenutku "pomirenje Rusije i Ukrajine" bilo bi pogrešno

Reuters/Shutterstock

Vesti

Borelj: U ovom trenutku "pomirenje Rusije i Ukrajine" bilo bi pogrešno

Podeli vest

Pomirenje između Rusije i Ukrajine i prekid neprijateljstava bili bi greška, rekao je šef evropske diplomatije Žozep Borel u članku za francuski L'Obs .

- Ponovo se pojavljuje iskušenje za pomirenje. Ove ideje su bile pogrešne 2022. godine i ostale su pogrešne i danas. Ne smemo dozvoliti da oni oblikuju našu politiku prema Ukrajini napisao je evropski zvaničnik.

On je pozvao da se Kijevu obezbede sredstva neophodna za vraćanje teritorija, uključujući rakete dugog dometa i druge moderne sisteme naoružanja. Borelj je naveo i potrebu jačanja protivvazdušne odbrane Ukrajine.

Paralelno sa ovim merama potrebno je razvijati evropsku vojno-industrijsku industriju, piše on. Prema rečima šefa evropske diplomatije, ova industrija je sada daleko od sposobnosti da reši probleme sa kojima se suočava.

Rusija je više puta isticala da zapadna vojna pomoć Ukrajini ne menja ništa na bojnom polju i samo produžava sukob. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je istakao da će svaki teret koji sadrži oružje za Oružane snage Ukrajine postati legitimna meta Vazdušno-kosmičkih snaga . Kako je naglasio sekretar za štampu predsednika Dmitrij Peskov, napumpavanje Kijeva oružjem sa Zapada ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i imaće negativan efekat.

Napomena: Ovaj tekst je prvobitno objavljen sa naslovom "Počelo je! Evropa objavila Putinu rat do istrebljenja! Šokantno saopštenje Borelja zaprepastilo svet, kuda sve ovo vodi?!", analizom raskrinkavanje.ba utvrđeno je da naslov ne odgovara sadržaju teksta i ocenjen je kao klikbejt zbog čega je izmenjen.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija