• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RIA

16.02.2024

22:45

Sav užas pakla Avdejevke u jednom snimku! Zapaljeni tenkovi se jedva kreću - Ovo nema ni na filmu (VIDEO)

telegram.com/pritnscreen

Vesti

Sav užas pakla Avdejevke u jednom snimku! Zapaljeni tenkovi se jedva kreću - Ovo nema ni na filmu (VIDEO)

Podeli vest

„Strana.ua“ objavljuje snimak oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine napuštajući Avdejevku sa tragovima udara.

„Strana.ua“ objavila je na Telegram kanalu snimak na kojem se, navodno, ukrajinski tenkovi T-72 povlače iz Avdejevke.

- Ukrajinska oklopna vozila sa tragovima udara napuštaju Avdejevku - navodi se u publikaciji.

Na snimku se vidi kako zapaljeni tenkovi voze duž puta. Međutim, nije naveden tačan datum kada je snimak snimljen.

 

 

Avdejevka je severno predgrađe Donjecka, koje je ukrajinska vojska pretvorila u moćno utvrđeno područje. Sada se vode bitke za grad.

Dan ranije je Vašington post pisao da je ukrajinska vojska već počela delimično povlačenje iz Avdejevke. Prema rečima samih vojnika, predaja naselja je samo pitanje vremena.

Portparol Bele kuće Džon Kirbi je takođe izjavio da je situacija u Avdejevki kritična za ukrajinske oružane snage, uključujući i zbog nedostatka municije.

Prema njegovim rečima, grad bi uskoro mogao da dođe pod kontrolu ruske vojske. Zauzvrat, komandant ukrajinske operativno-strateške grupe trupa „Tavrija“ Aleksandar Tarnavski izjavio je da Oružane snage Ukrajine kod Avdejevke pripremaju nove položaje „uzimajući u obzir sve moguće scenarije“.

Krajem januara Vladimir Putin je Avdejevski pravac nazvao jednim od najvažnijih. Predsednik je rekao da je grupa ruskog vojnog osoblja probila odbranu neprijatelja i stigla do periferije sela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15