• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.03.2024

05:30

Crveni alarm u američkim službama! Šta ovo Rusija radi?! Senatu podneli dramatičan izveštaj: Pomera se...

Shutterstock/AP/printscreen

Vesti

Crveni alarm u američkim službama! Šta ovo Rusija radi?! Senatu podneli dramatičan izveštaj: Pomera se...

Podeli vest

Predstavnici američke obaveštajne zajednice nazvali su situaciju u Ukrajini ćorsokakom koji pomera dinamiku vojnih operacija u korist Rusije, piše Blumberg, pozivajući se na izveštaj predstavnika obaveštajnih službi Senatu SAD.

„Ovaj ćorsokak igra na vojno-strateške prednosti Rusije i sve više pomera situaciju u korist Moskve“, navodi se u publikaciji.

Agencija je izvestila da su visoki obaveštajni zvaničnici takođe dodali da su ruske oružane snage ostvarile značajne dobitke na bojnom polju, koristeći neizvesnost u pogledu izgleda američke vojne pomoći Ukrajini.

Ranije je direktor CIA Robert Berns rekao da će bez dodatne vojne pomoći Sjedinjenih Država Ukrajina biti prinuđena da uđe u mirovne pregovore sa Rusijom pod uslovima Moskve u roku od godinu dana. Prema Bernsovim rečima, izostanak nove vojne pomoći će dovesti do još većeg povlačenja ukrajinskih oružanih snaga i gubitaka naselja koje su ukrajinske trupe zauzele ove godine.

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov podsetio je u ponedeljak da je Putin u više navrata govorio o spremnosti i otvorenosti Moskve da probleme rešava pregovorima, „ovo je poželjniji put“. Portparol Kremlja je dodao da su pozivi na pregovore o Ukrajini nedavno naišli na oštro poricanje režima u Kijevu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija