• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.03.2024

06:15

Putinova brutalna poruka zapadnim elitama! Ceo svet je čekao odgovor na ovo pitanje: Potrebno je da...

EPA/Shutterstock

Vesti

Putinova brutalna poruka zapadnim elitama! Ceo svet je čekao odgovor na ovo pitanje: Potrebno je da...

Podeli vest

Zapadne zemlje su, nakon početka specijalne vojne operacije u Ukrajini, mislile da završe sa Rusijom, ali su se suočile sa nemoći pred jedinstvom ruskog naroda, stabilnošću ruskog finansijsko-ekonomskog sistema i rastućim sposobnostima Oružanih snaga, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Prema njegovim rečima, neke zapadne elite ne žele da imaju tako ogromnu zemlju u susedstvu i smatraju da bi bilo bolje da je podele na delove. Kako je naveo, zapadne zemlje su se čak obradovale nakon početka specijalne operacije i verovale da će uspeti da završe sa Rusijiom uz pomoć sankcija, zapadnog oružja i ruku ukrajinskih nacionalista.

- Odatle je i nastao slogan – naneti strateški poraz Rusiji na bojnom polju. Ali kasnije je došlo saznanje da je to malo verovatno, a još kasnije – da je nemoguće. I došlo je do shvatanja da umesto strateškog poraza se suočavaju sa nemoći. Pritom, sa nemoći, uprkos činjenici da su se oslanjali na moć svemoćnih Sjedinjenih Država. Suočili su se sa nemoći pred jedinstvom ruskog naroda, pred fundamentalnim osnovama ruskog naroda, finansijsko-ekonomskim sistemom, njegovom stabilnošću i pred rastućim sposobnostima Oružanih snaga Ruske Federacije - istakao je Putin u intervjuu novinaru Dmitriju Kiseljevu za televiziju „Rusija 1“ i Sputnjik.

Upitan o mogućnosti da li je moguć pošteni dogovor sa Zapadom, Putin je rekao da ne veruje nikome, ali da su Rusiji potrebne garancije i one moraju biti precizirane.

- Ne želim ovo da kažem, ali nikome ne verujem. Ali garancije su nam potrebne. I garancije moraju biti precizirane, one moraju biti one koje bi nama odgovarale, u koje ćemo poverovati. O tome se radi - objasnio je ruski lider.

Putin je napomenuo da je „sada verovatno preuranjeno javno govoriti o tome šta bi to moglo da bude“.

- Ali sigurno nećemo dozvoliti sebi da nas obmanu nikakvim praznim obećanjima - rekao je on.

Predsednik je objasnio da preferira da se „rukovodi činjenicama, a ne dobrim željama i razgovorima o tome kako se svima može verovati“.

- Shvatate, kada donosite odluku na takvom nivou, stepen odgovornosti za posledice donete odluke je veoma visok. Prema tome, nećemo raditi ništa što ne odgovara interesima naše zemlje - naglasio je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija